'Aptal' Telefonların Satışları, Akıllı Telefonlarla Yarışacak Seviyeye Geldi

30
10
4
2
0
Akıllı telefonlar iyi güzel hoş olsa da, basit internet yeterliliği olan telefonlar akıllı telefonları büyüme konusunda geride bırakıyor. En azından dünyanın bazı bölgelerinde durum bu.

Son yılların en popüler elektronik cihazları arasında akıllı telefonlar başı çekiyor. Ancak Afrika ve Hindistan gibi bölgelerde, fiyatları çok daha düşük olan ve temel düzeyde de olsa internet hizmetleri kullanılabilen telefonlar büyük ilgi görüyor. 

tuşlu telefon

Akıllı telefon, internete girebilen telefon demek değildir. Son yıllarda ciddi satış rakamlarına ulaşan ‘aptal telefonlar’, arama yapmak ve mesaj çekmek dışında YouTube’a girebiliyor, WhatsApp gibi uygulamaları kullanabiliyor. 

The Wall Street Journal’in araştırmasına göre, özellikle Nokia ve Motorola gibi firmaların daha basit telefonları, Afrika ve Hindistan gibi mobil telefonlarla yeni yeni tanışan ve gelir seviyesi düşük toplumlarda büyük ilgi görüyor. Bu telefonların fiyatları yer yer 25 dolara kadar düşüyor. 

akıllı telefonlar

Bu cihazların, akıllı olanlar gibi geniş uygulama marketleri ya da sofistike özellikleri yok. Yine de YouTube, Facebook, WhatsApp gibi uygulamaları destekliyorlar ve genelde bir de fiziksel klavye barındırıyorlar. WSJ’ye göre bu cihazlardan 84 milyon adet daha üretilecek. Özellikle kişi başına düşen gelirin düşük olduğu ülkelerde tercih edilen bu telefonlar, önümüzdeki dönemde de tercih edilecek gibi. 

Counterpoint adlı firmanın araştırmasına göre, gelecek üç yılda 370 milyon adet akıllı özelliklere sahip ama akıllı olmayan telefon satılacak. Pazarın hacmi ise 28 milyar doları bulacak. Bu durum, Google’ın da dikkatini çekmiş durumda. Alphabet’e ait olan firma, bu cihazlarda sık sık kullanılan KaiOS işletim sistemine 22 milyon dolar yatırım yapmıştı. 

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7278275/Dumb-phones-cost-25-overtake-smartphone-brands-developing-countries-report-claims.html
30
10
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
10
4
2
0