Fahrettin Koca, Aşılamada Yaş Sınırının 25'e Düştüğünü Açıkladı

33
14
7
2
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın itibarıyla 25 yaş ve üzeri tüm vatandaşların koronavirüs aşısı olmak için randevu alabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı, gençlere de bir mesaj vererek büyükleri için aşı randevusu almalarını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'da yaptığı bir açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Bakan tarafından yapılan açıklamalarda, aşılama sürecinde yeni bir dönemin daha başladığı duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre ülkemizdeki 25 yaş ve üzeri her vatandaş, yarın itibarıyla koronavirüs aşısı vurulabilmek için randevu alabilecek. Böylelikle daha fazla vatandaş, koronavirüs aşısı olmuş olacak.

Fahrettin Koca'nın Twitter'da yaptığı açıklamalarda gençlere de bir mesaj vardı. Bu mesajda aşılama hakkı çoktan gelmiş olan vatandaşlara dem vuran Koca, gençlerin büyükleri ile konuşarak onlar için de randevu almasını istedi. 

İşte Fahrettin Koca'nın o açıklaması

Fahrettin Koca

Twiter'ı aktif olarak kullanan Bakan Koca, dün yaptığı açıklamalarda da geçtiğimiz haftanın aşılama raporuyla ilgili konuşmuştu. Our World in Data'nın koronavirüs aşı verilerini paylaşan bakan, Türkiye'nin geçtiğimiz hafta pek çok ülkeyi geride bıraktığını, en yüksek performansı gösteren ülkenin Türkiye olduğununu açıklamıştı. 

Sağlık Bakanlığı'nın aşı verilerini yayınladığı "covid19asi.saglik.gov.tr" isimli internet sitesinde yer alan verilere göre bugüne kadar 43.160.207 doz aşı yapıldı. Bu aşıların 14.544.783 adedi ikinci dozdu. Yani vatandaşların COVID-19'a karşı ciddi anlamda bağışıklık kazanmasını sağlayan doz sayısı şimdilik bu kadar. Ancak yakın bir gelecekte, bu sayı birkaç kat artacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-asida-yas-siniri-25e-indi,BHRd9sus_0yOzZu-8PjAOw
33
14
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
14
7
2
1