Astrofizikçiler: Güneş’in Etrafında Dönen Kara Delikler Olabilir

30
3
2
1
1
Bilim insanları, uzun süredir Güneş’in etrafında dönen dokuzuncu gezegenin tartışmasını yapıyordu. Yeni bir teoriye göre kayıp bir dokuzuncu gezegen yok, Güneş’in etrafında dolanan küçük kara delikler var.

Uzun süredir bilim insanları, çok geniş bir açıyla dönen dokuzuncu keşfedilmemiş bir gezegen teorisini tartışıyor. Bu gezegenin bulunamama nedeni ise hiç var olmaması olabilir. Teoride Güneş Sistemi’ndeki gök cisimlerinin hareketlerini manipüle eden bu cismin yerine Güneş etrafında dönen kara delikleri aramamız gerekebilir. 

Bir grup astrofizikçiye göre bir, hatta birden fazla sayıda kara delik, Neptün’ün yörüngesinin dışında bir yerlerde dönmeye devam ediyor. 

dokuzuncu gezegen

Durham Üniversitesi ve Illionis Üniversitesi’nden iki araştırmacı, teorilerinin yer aldığı bir makaleyi arXiv’e yükledi. Araştırmacıların iddiasına göre Güneş, henüz daha oluşum aşamasındaki bir ya da birden fazla küçük kara deliği yörüngesinde yakalamayı başardı. Bu yapılar hala oldukça geniş bir şekilde yıldızımızın etrafında dönmeye devam ediyor. 

Araştırmacılar, ilkel bir kara deliğin gezegenlerin ilginç hareketlerini açıklamada kayıp bir gezegenden daha tutarlı bir açıklama olacağını söylüyor. 

Elbette ki bu teori en nihayetinde yalnızca bir teori. Yine de bilim insanlarının bu teorilerini test etmeleri gerekiyor. Kara delikler genelde etraflarına ‘yıkım sinyali’ olarak adlandırılan enerji salınımları yapıyor. Araştırmacılar da bu sinyallerin bulunması halinde 9. gezegenin de aslında kara delik olduğunun ortaya çıkacağını söylüyor. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/astrophysicists-black-holes-sun
30
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
1
1