ASUS, Dünyanın İlk 240 Hz Taşınabilir Ekranını Duyurdu

24
3
1
0
0
ASUS, USB-C tipi bağlantı kullanan taşınabilir ekranlarının sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Ekranlardan birinin hedefinde oyuncular var.

ASUS, USB-C tipi bağlantılı taşınabilir ekranlar satışa süren ilk firmalardan biri olarak dikkat çekmişti. Firma, bu yılki Computex’te iki yeni modeli piyasaya sürecek.

Bu modellerden ilki ZenScreen Touch. 15.6 inçlik bu model, 1080p görüntüye sahip. Dokunmatik olarak kullanılabilen ekranın arkasında yer alan korumalığı katlanarak ekran desteği haline geliyor. Dizüstü bilgisayarlar ya da telefonlarla uyumlu bu ekranın amacı, dizüstü bilgisayarlar ek ekran yaratmak ve mobil cihazlarda kullanılan uygulamaları, geniş arayüzlerde rahat kullanabilmeyi sağlamak.

ZenScreen Touch, 7800 mAh bataryaya sahip olarak geliyor, yani ekran gücünü telefondan çekmiyor.

İkinci model ise ROG Strix XG17 adlı, yine 1080p olan ekran. Bu ekranın odaklandığı işlev ise farklı, ekran tamamen oyuna odaklı. Dünyanın ilk 240 Hz taşınabilir ekranı olan bu ekranın boyutu ise 17.3 inç.

Bu monitörde iki USB-C girişi, MicroHDMI, 7800 mAh batarya bulunuyor. Bu da cihazın 240 Hz’de 3 saat boyunca çalışabilmesi anlamına geliyor. Ekran yenilenme hızının daha düşük olduğu durumlarda ise ekranın kullanım süresi daha da artıyor. Bu harici ekranın yenilenme hızı, League of Legends gibi yüksek rekabet içeren oyunların standart dizüstü ekranındaki performansından memnun olmayan kullanıcılar için ideal olacak.

Henüz yeni ekranların fiyatları hakkında bir açıklama yapılmamış olsa da ZenScreen Touch, önümüzdeki ay vitrinlerdeki yerini alacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/27/18641209/asus-rog-strix-xg17-zenscreen-touch-announced
24
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
3
1
0
0