Genç Öğretmen Murat Kaya Yaşamına Son Verdi: 'Atanamayan Öğretmen' Sorunu Bir Kez Daha Sosyal Medyada Tepki Topladı

235
35
7
3
1
Ne yazık ki bir genç öğretmen adayı daha, yıllardır atanamadığı gerekçesiyle bunalıma girerek yaşamına son verdi. Murat Kaya isimli öğretmenin 4 yıldır atanamadığı ve maddi sıkıntı çektiği öğrenildi.

Önemli uyarı: İntihar ile ilgili resim, görüntü, ayrıntılı anlatım içeren haberler tetikleyici içeriklerdir. Lütfen depresyon belirtisi, baskı, çıkmazda hissetme ve intihar düşüncesi gibi hisleriniz varsa, bir profesyonelden destek almaktan çekinmeyin ve bu tür haberleri tüketmeyin. Yalnız değilsiniz ve çözümsüz olduğunu düşündüğünüz tüm problemleriniz için destek isteyebilirsiniz.

Eğitimlerine yıllarını vermelerine rağmen sırf atanamadıkları için mesleklerini yapamayan öğretmenlerimiz ülkece hepimizin kanayan yaralarından biri. Kısa bir süre öncesinde birçok öğretmen adayı, KPSS’de yüksek puan almış, hatta bazıları dereceye girmiş olmalarına rağmen mülakatlarda elenmiş; yaşadıkları haksızlık karşısında haklarını arayan öğretmenler çareyi seslerini sosyal medyada duyurmakta bulmuştu. 

Yıllardır ataması yapılmayan öğretmen adaylarından birinden ise bugün üzücü bir haber geldi. Şanlıurfa’da ataması yapılmayan Murat Kaya isimli 28 yaşındaki genç öğretme adayı, ailesine bir not bıraktıktan sonra yaşamına son verdi

4 yıldır ataması yapılmıyordu

Murat Kaya

4 yıldır ataması yapılmayan Murat öğretmenin yazdığı intihar notunda “Hayata veda ediyorum. Üniversitemi, askerliğimi... Özel sektörde çalıştım ve okudum. Abimi ve annemi çok seviyorum. Babamı özledim” ifadelerine yer verdiği kaydedildi. 

Kaya'nın kuzeni Necip Işık ise, genç öğretmenin uzun süredir atanamaması sebebiyle maddi sorunlar yaşamakta olduğunu ve içine kapandığını belirtti. Işık, "Okulunu bitirince büyük bir umutla atanmayı bekliyordu. Atanamayınca maddi sorunları da devam etti. Hiç kimse böyle bir şey yapacağını beklemiyordu.” şeklinde konuştu.

Sizlerin de bileceği üzere Murat öğretmen maalesef ki atanamadığı ve mesleğini yapamadığı için hayatına son veren tek öğretmen adayı değil. Daha önce defalarca benzer haberleri okumuş olsak da bu işe herhangi bir sorun bulunmaması ve bir türlü çözülememiş olması, bir şeylerin yapılması için daha kaç canın yitip gitmesi gerektiği konusunda eminiz ki siz de bizim kadar meraktasınız.

Genç öğretmenin hayatına son vermesi sosyal medyada gündem oldu

Murat Kaya

Genç öğretmenin ölümü ülkeyi yasa boğdu. 28 yaşındaki genç bir yaşamın mesleğini yapamadığı sebebiyle hayatına son verecek noktaya gelmiş olmasına sosyal medyada tepki yağdı.

 

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/atanamayan-murat-ogretmen-intihar-etti-6920113/#:~:text=%C5%9Eanl%C4%B1urfa'n%C4%B1n%20Birecik%20il%C3%A7esinde%20ya%C5%9Fayan,a%C3%A7%C4%B1lan%20hastag%20ise%20g%C3%BCndem%20oldu.
235
35
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
235
35
7
3
1