Atatürk Havalimanı'nda QR Kod Sistemini Hacklendi

2
0
0
0
0
Hacker'lar her geçen gün yeni bir şeyler ile karşımıza çıkıyor. Bu kez işin içinde Atatürk Havalimanı da var.

Atatürk Havalimanı, dünya genelindeki havalimanlarına kıyasla oldukça kaliteli lounge'lara sahip. Lounge'un tam olarak ne olduğunu bilmeyenler içinde son derece konforlu, lüks bir dinlenme salonu diyebiliriz. Bu salonlarda yiyecek ve içecek ikramlarının yanı sıra dinlenmeniz için oturma alanları ve yararlanabileceğiniz teknolojik cihazlar da kullanımınıza sunuluyor.

Bu kısımlara giriş yapabilmeniz için ise ekonomi sınıfından üst sınıfta bir bilet almanız gerekmekte ve çoğu havaalanında girişler, bileti aldıktan sonra telefonunuza gelen QR kod ile sağlanmakta.

İşte bu QR kod konusunda bir sistem hatası sebebi ile Varşova'da havaalanında bulunan lounge'a giremeyen Przemek Jaroszewski adlı hacker, kendi Android uygulamasını geliştirerek bütün lounge'lara giriş yapar olmuş. Geliştirdiği uygulamayı muhtemelen pek çok kez kullanan hacker, uygulamanın nasıl çalıştığını gösterdiği videoyu ise İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çekmiş.

Sahte QR kod sistemi oldukça basit çalışmakta. Hacker'ın yapması gereken tek şey uçuş numarasını ve uçuş yerini sahte bir isim ile sisteme girmek. Hacker'ın uyguladığı yöntem olumlu sonuç veriyor zira lounge'ların QR kod okuyucuları kişinin verdiği bilgilerin gerçekliğini değil, sadece uçuş numarasının gerçekliğini kontrol ediyor. Yani doğru uçuş kodunu girmek yeterli oluyor.

Aynı QR kod numarası, duty-free alanından alışveriş yapmanızı da sağlıyor (bilet ücretine ekstra bir masraf olmadan). 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0