Audi CEO'sundan Çarpıcı İtiraf: Tesla, Endüstrinin 2 Yıl İlerisinde

26
13
4
1
1
Audi CEO'su Markus Duesmann, elektrik motorlu otomobil üreticisi Tesla ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Duesmann, Tesla'nın endüstrinin iki yıl önünde olduğunu dile getirdi. Audi yönetimi, bu itirafa paralel olarak bir de yeni ekip kurdu ve bu ekip, 2024 yılında yeni bir elektrik motorlu araç tasarlamış olacak.

Otomobil sektörünün son dönemlerdeki en popüler ismi hiç şüphesiz Tesla. Şirket, piyasaya sürdüğü sadece elektrik motorlu araçlarla tüketicileri kendine hayran bırakmayı başarırken, diğer otomobil üreticilerini de peşinden sürüklüyor. Şirketler, Tesla'nın teknolojilerini kopyalayarak elektrik motorlu otomobiller konusunda ön plana çıkmaya çalışıyorlar. Şimdiyse Almanya merkezli otomobil devi Audi'nin CEO'su Markus Duesmann, Tesla ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Audi bir süredir, diğer otomobil üreticileri gibi elektrik motorlu araçlarla ilgileniyor. Hatta şirket, geçtiğimiz dönemlerde de tamamen elektrik motorlu ilk aracı e-tron'u duyurdu. Ancak bu araç, özellikle de verimlilik konusunda isteneni veremedi ve açık konuşmak gerekirse şirket de ortaya koyduğu araçtan pek memnun değil. Çünkü Audi, kısa bir süre önce sadece elektrik motorlu araçlar üzerine çalışacak "Artemis" isimli bir ekip kurdu.

Audi e-Tron

Reuters'e bazı açıklamalar yapan Audi CEO'su Duesmann, Tesla'nın sektörün iki yıl ötesinde olduğunu ifade ediyor. Tesla araçların pillerinin piyasadaki diğer araçlardan daha büyük olduğunu dile getiren Duesmann, bunun nedeninin arabaların pil etrafında üretilmesinden kaynaklandığını vurguluyor. Audi CEO'suna göre Tesla'nın yazılım mimarisi ve otonom sürüş teknolojileri, şirketi daha da ileriye taşıyan diğer hususlar olarak karşımıza çıkıyor.

İşte Artemis isimli ekip de Tesla'nın teknolojilerinden ilham alarak elektrik motorlu araçlar tasarlamaya çalışacak. Üstelik şirket, Tesla ile arasındaki farkı kapatabilmek adına çok hızlı bir şekilde çalışacak. Eğer planlarda bir değişiklik olmaz ise Artemis, 2024 yılına geldiğimizde tamamen elektrik motoruna sahip olan yeni bir araç geliştirmiş olacak. Üstelik bu araç, verimlilik açısından e-tron'dan hayli farklı olacak.

Tesla'nın verimlilik konusunda rakipleriyle kıyaslandığı grafik

Tesla

Elektrik motorlu araçlar konusunda sorun yaşayan tek şirket Audi değil. Audi'nin çatı şirketi olan Volkswagen de tıpkı Audi gibi bazı sorunlarla boğuşuyor. Öyle ki şirket, ilk elektrik motorlu aracı ID.3'ün yazılımda çok önemli sorunlar yaşadı ve bu sorunların üstesinden bir türlü gelemedi. Hatta 2020'nin başlarında yeni bir ekip kurarak "Tesla'yı Yakalama Planı" olarak isimlendirilen bir çalışma başlatan şirket, tıpkı Audi gibi Tesla'nın elektrik motorlu araçlar konusunda lider olduğunu birkaç kez dile getirdi.

Kaynak : https://electrek.co/2020/07/27/tesla-two-years-ahead-industry-critical-areas-audi-ceo/
26
13
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
13
4
1
1