Audi, İkinci Elektrikli Otomobili e-Tron Sportback'i Tanıttı

22
2
2
1
0
Alman devi Audi’nin ikinci elektrikli otomobil modeli e-Tron Sportback, 2019 LA Auto Show’da resmi olarak gün yüzüne çıktı. 2020'nin ilk yarısında Avrupa’da satışa sunulması planlanan aracın en üst düzey versiyonu 446 kilometreye kadar menzil sunuyor.

Lüks otomobil segmentinin en iddialı markalarından biri olan Audi, heyecanla beklenen yeni elektrikli otomobili e-Tron Sportback’in üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından 2019 LA Auto Show’da görücüye çıkan araç, elektrikli otomobil pazarının lideri Tesla’ya iyi bir rakip olmak istiyor. 

2020'nin ilk yarısında Avrupa'da satışa sunulması planlanan e-Tron Sportback’in üst düzey modeli 446 kilometreye kadar menzil sunacak ve toplam 265 kW (yaklaşık 350 beygir) güç üreten çift elektrikli motor sistemi tarafından desteklenecek. Audi, yeni premium elektrikli otomobilinin üst düzey versiyonunun 2020'nin ortalarında Amerika Birleşik Devletleri'ne geleceğini söylüyor.

audi elektrikli otomobil

Geçtiğimiz yıl tanıtılan e-Tron SUV ile aynı elektrifikasyon aksanını ve bataryayı kullanan e-Tron Sportback, kokpit tasarımı da, e-Tron SUV modelini takip ediyor. Direksiyon simidinin arkasında 12,3 inç boyutunda bir gösterge paneli yer alıyor. Konsolda ise 12,1 inç ve  8,6 inç olmak üzere iki dokunmatik ekran bulunuyor. Bilgi-eğlence sisteminin kontrol edildiği bu ekranlar, sesli asistan Amazon Alexa desteği ile birlikte geliyor. 

e-tron

Audi’nin geleneksel arabalarında gördüğümüz tasarım ruhunu muhafaza etmeyi başaran e-Tron Sportback, daha önce konsept çalışmalarında gördüğümüz gibi sanal yan aynalara sahip olacak; ancak aracın ABD’de satışa sunulacak versiyonu bu özelliğe sahip olmayacak. Zira ABD'de sanal aynalara şu anda izin verilmiyor; ancak kanun koyucular bu kuralı yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorlar.

audi e-tron

Araç ayrıca yolu dinamik olarak ultra hassasiyetle aydınlatılabilecek olan yeni LED matris farlara da sahip olacak. E-Tron SUV, piyasaya sürüldüğü birkaç ay içerisinde önemli satış rakamlarına ulaşmıştı. Bu nedenle e-Tron Sportback'in benzer bir ilgi görmesi içten bile değil. 2020'nin ilk yarısında Avrupa’da satışa sunulması planlanan e-Tron Sportback’in başlangıç fiyatı 71.350 euro (yaklaşık 79.000 dolar) olacak. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/19/20973020/audi-e-tron-sportback-sedan-la-auto-show-2019
22
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
2
1
0