Audi, Sürücüsüz Araçlar Geliştirmek İçin Ford İle İşbirliğine Gidiyor

9
1
1
0
0
Belki de şu an biz farkında olmasak da otomotiv dünyası bir değişimin eşiğinde bulunuyor. Otomotiv dünyasının devleri pazarın gereklilikleri sebebiyle en büyük rakipleriyle ortaklıklar kurmaya başlıyor.

Bundan sonra otomotiv endüstrisinde rekabete yer yok gibi görünüyor. Yaşanan büyük değişiklikler ve yeni teknoloji, bu pazarda bulunan rakipleri birleşmeye zorluyor. Bir süre önce BMW, baş rakibi Daimler ile işbirliği yapacağını duyurmuştu, daha sonra ise Merecedes-Benz de bu alana yönelmişti. Bavyeralılar, diğer şirketleri bu girişime katılmaya davet etmişti.

Audi de rakiplerine katılıyor

Sürücüsüz araç

Alman dergisi Wirtschaftswoche’de yer alan bir habere göre Audi de bu yıl içerisinde rakiplerine katılacak. Buna ilişkin bir açıklama ise Frankfurt Motor Show’da yapılacak. Audi, amiral gemisi A8’in Level 3 otonoma sahip olduğunu iddia etti ki bu seviye BMW ve Mercedes-Benz’in şu an sahip olduğundan çok daha fazla. Ancak gelecek adımların fonlamasıyla ilgili sorunlar Audi’nin neden bu yola saptığının göstergesi olabilir.

Volkswagen, Ford ile olan işbirliğine devam ederken Audi’nin ana şirketi de bir süre önce pazara daha fazla sürücüsüz araç sunmak için Amerikan deviyle güçlerini birleştireceğini duyurdu. Şu günlerde trend haline gelen bu anlaşmalarla her geçen gün daha fazla şirket hem güçlerini hem de gelirlerini paylaşma yoluna gidiyor.

Otonom sürüşün otomotiv endüstrisinin evrimindeki büyük bir adım olduğu artık yadsınamaz bir gerçek haline geldi. BMW başta olmak üzere bu pazarda bulunan bazı isimler kendi kendini süren araçların hiçbir zaman tam ürün haline gelmeyeceğini savunsa da birçok firma da bunu gerçekleştirmek için çalışıyor. Bu ortaklıklardan doğacak araçların nasıl görüneceği ve nasıl olacağını görmek bizim açımızdan da oldukça ilginç olacak.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2019/08/22/audi-to-join-bmw-and-mercedes-in-developing-autonomous-tech/
9
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
0
0