Audi, Yeni A8’leri Ultra Lüks Tasarlamak İçin Çalışıyor

33
3
1
0
0
Şirketin amiral gemisi olarak gördüğü dördüncü nesil A8, daha görkemli ve en ileri teknolojiyle donatılmış şekilde geliyor. Şirket, yeni müşteriler bulabilmek için amiral gemisini daha lüks bir hale getirmek için uğraşıyor.

Audi şirketinin CEO’su Bram Schot, yatırımcılara A8’in 'özellikle lüks ve saygın bir türevi' üzerinde çalıştıklarını söyledi. Schot, “A8 için uğraştığımız tamamen yeni bir konsept ile üst sınıfta devrim yapmayı düşünüyoruz” diye ekledi. 

Audi’nin baş rakiplerinden biri olan Mercedes-Benz, Maybach S-Class'ın S560 ve S650 isimli iki lüks aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Her ikisi de kendine özgü dış tasarıma ve daha lüks bir iç tasarıma sahip bu araçlar ayrıca daha uzun bir isteğe bağlı ekipman listesi sunuyor. Automative Dergisi’ne göre Audi, özellikle Çin’de, Mercedes için çok iyi çalışan bu formülü yeni üretecekleri A8’lerinde kullanacak. 

Henüz gücünü nasıl bir motordan alacağı hakkında bir bilgimiz yok ancak ABD’de, standart A8 modeli, 3.0 litre turbo şarjlı V6 motoruyla 335 beygir güç üretiyor. Ayrıca araç, sekiz ileri şanzımana ve Audi’nin Quattro dört çeker çekiş sistemine sahip. Önümüzdeki aylarda Audi’nin V8 motoruyla güçlendirilecek S8 modelini piyasaya sürmesi bekleniyor. Hal böyleyken A8’in çift turbo, 6.0 litre W12 motor ile donatılması bekleniyor. 

Audi, yeni model için bir çıkış tarihi yayınlamadı ancak 2019’un bitiminden önce bazı detayların açıklanması bekleniyor. Model piyasaya sürüldüğünde, Mercedes Maybach S-Class modellerine rakip olarak çıkacak.  

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/audi-planning-ultra-luxurious-a8-to-rival-mercedes-maybach/
33
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
3
1
0
0