Avengers: Endgame Yönetmenleri, Loki'nin Paralel Evren Oluşturduğunu Doğruladı (Spoiler)

38
8
4
1
1
Avengers serisinin yönetmenleri olan Russo kardeşler, Loki'nin Avengers: Endgame'de paralel evren oluşturduğunu doğruladılar.

Bu içerikte Avengers: Endgame ile ilgili spoilerlar bulunmaktadır. Filmi hala izlemediyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız okumayı hemen bırakmanızı tavsiye ederiz.

Marvel hayranları, film vizyona girene kadar Avengers: Endgame’de kahramanların dünyayı nasıl kurtaracağına dair onlarca teori ortaya atmıştı. Bu teorilerden en popüleri zaman yolculuğuydu ve filmde de tam olarak bu gerçekleşti. Avengers ekibi, sonsuzluk taşlarının tamamını elde etmek için farklı zaman dilimlerine yolculuk gerçekleştirdiler.

Marvel, Avengers: Endgame’de farklı bir zamanda yolculuk fikri ortaya attı. Buna göre geçmişe giden bir kişi, yaşanan olaylarla ilgili bir değişiklik gerçekleştirdiğinde alternatif bir zaman çizgisi dolayısı ile bir paralel evren oluşturur. Bu nedenle geçmişe seyahat ettiğinde ne yaparsa yapsın kendi zaman dilimini etkileyemez.

Hatırlarsanız filmde Tony Stark ve Scott Lang, Tesseract’ı ele geçirmek için zamanda yolculuk yapıp ilk Avengers filmine gidiyorlardı. Ne yazık ki bu görev sırasında başarısız oluyorlar ve Loki, Tesseract’ı yani uzay taşını çalarak ortadan kayboluyordu. Hey! Bir dakika! Bildiğimiz zaman çizelgesinde işler böyle yürümüyordu.

Avengers: Endgame’in yönetmenleri olan Russo kardeşler, Loki’nin Avengers: Endgame’de Tesseract’ı çalıp kaçtığında alternatif bir zaman çizgisi yarattığını, Captain America’nın Loki’yi bulup her şeyi olağan akışına sokmadığı sürece Loki, alternatif bir gerçeklikte varlığını sürdürmeye devam edecek.

Peki bu bilgi neden önemli? Hatırlarsanız Spider-Man: Far From Home filminin fragmanında Mysterio, Spider-Man ile tanışırken paralel evrenden geldiğini açıklamıştı. Bazı Marvel hayranları, Mysterio’nun aslen kötülük yapan bir karakter olduğundan Spider-Man’i kandırıyor olabileceğini söylemişti. Bu açıklama, paralel evrenlerin varlığını doğruluyor.

Ayrıca bildiğiniz gibi Marvel, yakında hizmete başlayacak olan Disney+ yayın platformunda bir Loki dizisi yayına sokacak. Loki’nin alternatif bir evrende varlığını sürdürüyor olması, Loki dizisi için de Marvel’ın elini güçlendiriyor. Loki tamamen ölmüş olsaydı dizide Thor Ragnarok filminin geçtiği zamandan ilerisini göremezdik.

Kaynak : https://comicbook.com/2019/05/15/avengers-endgame-directors-confirm-loki-created-alternate-reality/
38
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
8
4
1
1