Çılgın İzlenen Avengers: Endgame, Tüm Zamanların Gişe Rekorunu Kırmak Üzere

50
32
8
4
3
Avengers: Endgame, tüm zamanların en yüksek gişe rakamına ulaşan film olma yolunda ilerliyor. Filmin toplam cirosu 2,5 milyar dolara ulaşmak üzere.

Marvel Sinematik Evreni, Disney’e zamanında Marvel Entertainment’i satın almak için ödediği 4,24 milyar doları çoktan geri kazandırdı. Serinin son filmi olan Avengers: Endgame ise tüm zamanların en çok gişe yapan filmi olma yolunda ilerliyor.

Gösterime girmesinin 18. gününde Avengers: Endgame’in resmi gişe rakamları 2,49 milyar dolara ulaşmış durumda. Filmin piyasadaki performansı için 2,5 milyar dolar barajı önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. Tüm zamanların en çok gişe yapan filmi olan Avatar ile Endgame arasındaki gişe farkı 300 milyon dolara düşmüş durumda.

Endgame, şu anda tüm zamanların en çok gişe yapan ikinci filmi olarak göze çarpıyor. Ayrıca filmin ABD dışındaki izlenme rakamları henüz resmi olarak bildirilmedi, yani film çoktan 2,5 milyar hedefini geride bırakmış olabilir.

Öte yandan filmin ateşi tahmin edilenden çok daha hızlı sönüyor. Pazartesi günü izlenme rakamı 5 milyon doların altına gerileyen film, geçen haftadan bu yana izlenme sayısında %56 düşüş yaşadı. Vizyona girdiğinde gördüğü yoğun ilgiyle 3 milyar doları aşması beklenen filmin Avatar’ı geçip geçmeyeceği konusu giderek daha büyük bir tartışma konusu haline geliyor. Filmin tüm zamanların en çok gişe yapan filmi olması muhtemel, ancak Endgame’in gişede çok ciddi rakipleri var. Dedective Pikachu filmi geçen hafta vizyona girdi, John Wick Chapter 3: Parabellum da vizyona geliyor.

Film teknik olarak hala emekleme döneminde. Örneğin bir önceki film olan Infinity War, tam 20 hafta vizyonda kalmıştı. Yine de izlenme sayılarındaki düşüş bu şekilde devam ederse filmin Avatar’ın rekorunu kırması biraz zor olacak gibi.

Disney açısından Avatar’ın rekoru kırılsa da kırılmasa da çok da önemli değil. Fox’u satın almasıyla birlikte Avatar’ın haklarını da alan Disney, James Cameron’un çok teknolojik uzay Pocahontas’ı olan filme dört devam filmi daha çekeceğini açıklamıştı. “Tüm zamanların en büyük gişe yapan filminin devamı”, her pazarlamacının kullanmak isteyebileceği bir slogana benziyor. (Endgame, Avatar ve Star Trek'te rol alan Zoe Saldana'ya da selam olsun, boşu yok.)

Avengers: Endgame şu anda sinemalarda. Spider-Man: Far From Home ise 2 Temmuz’da gösterime girecek.

Sizce Avatar unvanını korumayı başarabilecek mi? Yoksa Avengers: Endgame bir noktada tüm zamanların en çok gişe yapan filmi haline gelecek mi?

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/05/14/avengers-endgame-box-office-closing-in-on-avatar-record/
50
32
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
50
32
8
4
3