Avusturya'daki İnternet Kullanıcıları, Artık Gerçek İsimleriyle Yorum Yapacaklar

30
27
4
1
0
Avusturya hükümeti, internet üzerinde kullanıcılarının isimlerini gizlemesini engelleyecek bir yasa tasarısı oluşturdu. Yasanın 2020'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Çin'in internette anonim olmayı azaltma hareketinden sonra Avusturya hükümeti de harekete geçti. Yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışan Avusturya hükümeti, kullanıcılarının internet üzerinde isimlerini ve açık adreslerini vermelerini zorunlu hale getiriyor. Hazırlanan bu yasa tasarısı ile internet ortamında yaşanabilecek tacizler ile kin ve nefret içerikli söylemlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

100 bin ve üzerinde kullanıcısı olan internet sitelerle, 500 bin Avro üzerinde geliri olan platformları kapsayan yasa tasarısına göre, kullanıcıların bu bilgileri vermesi zorunlu hale getirilecek. Bazı sitelerde istisnalar olabileceği tasarı, Avrupa Birliği tarafından onaylandığı taktirde 2020 yılında yürürlüğe girecek. Yasaya uymayan internet siteleri için 560.000 dolar (yaklaşık 3 milyon TL) ceza kesilebilecek. İnternet sitelerinin bu yasak için 2 kez hakları olacak. İki kez yazılacak olan cezaların sonucunda düzeltilme yapılmazsa bu kez farklı yaptırımlar uygulanacak.

Yasa ise toplumun her kesimi tarafından kabul görmüş durumda değil. Bir kesim kullanıcıya göre suç teşkil edecek hareketlerin önlenmesi için hazırlanan bu yasa tasarısı, genel anlamda suç işlenmesinin önüne geçebilir ancak bu durum kimi zaman çıkar uğruna kullanılabilir. Siyasi güçlerin bu yasa ile insanları baskı altında tutacağı düşünülüyor. Ayrıca siber güvenlik açısından da bu yasanın riskli olduğu düşünülüyor. Olabilecek en ufak bir veri sızıntısı sonucunda milyonlarca kullanıcının verilerinin çalınabileceği düşünülüyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/21/austria-draft-law-would-require-real-names-for-internet-comments/
30
27
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
27
4
1
0