Batman: Arkham City'nin Satış Rakamları ve Elde Ettiği Gelir Ortaya Çıktı

28
3
3
1
1
Batman oyunları arasında ayrı bir yere sahip olan Arkham City'nin piyasaya sürüldükten sonraki ilk yılında elde ettiği gelir ve satış rakamları ortaya çıktı. Bilgilerin kaynağı, bir dönemler Warner Bros.'ta küresel pazarlama müdürlüğü yapan Michael Elkind'in LindkedIn profilinden geliyor.

2011 yılının sonlarına doğru çıkış yapan video oyunu Batman: Arkham City, birçok oyuncu tarafından bu zamana kadar piyasaya sürülmüş en iyi Batman oyunu olarak kabul ediliyor. Öyle ki Şubat 2012 tarihli bir raporda oyunun, piyasaya sürüldükten sonraki 4 aylık süreçte 6 milyona yakın kopya sattığından bahsediliyordu. Bu da Arkham City'nin ne kadar sevildiğini bizlere gösteriyor.

Aradan geçen yıllardan sonra Batman: Arkham City'nin satış rakamlarına ya da elde ettiği hasılata dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şimdiyse bir Twitter kullanıcısı, Ocak 2010 – Ekim 2012 tarihleri arasında Warner Bros.'ta küresel pazarlama müdürlüğü yapan Michael Elkind'in LindkedIn profilinde, oyunun satış rakamları ve elde ettiği hasılata dair bilgiler buldu.

Batman: Arkham City, ilk yılında 12,5 milyon kopya sattı:

Batman: Arkham City satış sayısı

Elkind'in profilinde yer alan bilgilere göre ilk 4 ayında 6 milyona yakın kopya satmayı başaran Batman: Arkham City, ilk yılında toplamda 12,5 milyon kopya satmayı başardı. Kısa sürede bu satış sayılarına ulaşan oyunun elde ettiği hasılatın ise 600 milyon doların üzerinde olduğu da yine profildeki bilgiler arasında yer alıyor.

Batman: Arkham City nasıl bir oyun?

Batman: Arkham City

Batman: Arkham Asylum'un devamı niteliğinde olan Arkham City, tecrübeli çizgi roman yazarı Paul Dini tarafından senaryolaştırıldı. Joker başta olmak üzere Two-Face, Penguin, Mr.Freeze Riddler'a kadar farklı düşmanlar mevcut olduğu oyunda, her zamanki gibi Batman dünyasının azılı suçluları ile mücadele etmemiz gerekiyor.

Çıktığı günden beri milyonlarca oyuncunun beğenisini kazanan Batman: Arkham City, şu anda Steam'de Game of the Year Edition paketi ile 31 TL'den satışa sunuluyor. Buradaki bağlantıya tıklayarak oyunun Steam sayfasına ulaşabilir, oyunu satın alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/batman-arkham-city-sold-125-million-generated-over-dollar600-million-in-revenue/
28
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
3
3
1
1