14
4
3
2
0

İçerisinde bulunduğumuz ve kontrol edemediğimiz zaman kavramı, insanlığın var olmaya başladığı günden bu yana insanın kafasını kurcalayan bir konu olmuştur. Tam anlamıyla nasıl işlediğini günümüzde bile çözemediğimiz bu kavram, birçok farklı filme, kitaba ve diziye de konu oldu. Biz de bugün ‘zaman’ denilince akla ilk gelen ‘zamanda yolculuk’ konseptine, ilginç bir soruyla bakacağız.

Zamanın tam anlamıyla nasıl işlediğini bilmiyoruz. Geçmişi değiştiremiyoruz ve şu anki davranışlarımız da geleceğimizi etkiliyor. Tüm bu mekanikler sebebiyle insanlık tarihi boyunca geçmişe ya da geleceğe doğru bir seyahat fikri oluştu. İnsanlar, geçmişteki hatalarını düzeltmek ya da gelecekte neler olduğunu öğrenip bunu önlemek adına bu yolculuğu gerçekleştirmek istedi. İnternet üzerinde ‘zaman yolcuları’ olduğuna dair belirli haberler ve söylentiler bulunuyor olsa da şu ana kadar zamanda yolculuk ettiği kesinleşmiş biri de bulunmuyor.

Zaman

Peki, zamanda yolculuk yapmak isterken zamana nasıl ya da ne kadar etki edebileceğimizi; dünü, bugünü ve yarını ne kadar değiştirebileceğimizi gerçekten biliyor muyuz? Gerçekten zaman makinesini bulmuş olsaydık geçmişe gidip yapacağımız tek bir davranışın nasıl sonuçları olabileceği hakkında en ufak bir düşüncemiz dahi var mı?

Geçmişteki bir kötülüğü önlemek

Zamanda yolculuk

Videomuzda da bahsettiğimiz üzere zamanda yolculuk isteği, genellikle gelecekte ne olduğunu görme ya da geçmişteki kötü bir olayı önleme üzerine kuruludur. Örneğin milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan Hitler’i öldürmek, milyonlarca kişinin kurtulmasıyla sonuçlanır gibi görünüyor olsa da sonuç her zaman böyle olmak zorunda değil. Siz bu işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman milyonlarca masum insanı kurtardığınızı düşünüyor olduğunuz anda dünyayı çok daha kötü bir hale sokmuş ve bulunduğunuz zamana hapsolmuş olabilirsiniz.

Tabii ki zaman kavramı yalnızca ‘Bebek Hitler’i öldürür müydünüz?’ sorusu kadar basit bir soruyla açıklanabilecek bir konu değil. Birçok farklı alandan birçok farklı teorinin bulunduğu ‘zaman’, insanlığın çözmeyi umduğu büyük gizemler arasında bulunuyor. Biz de videomuzda sizler için bu gizemi biraz olsun anlaşılır kılmaya çalıştık. Siz de Hitler’i bebekken öldürdüğünüz zaman neler olabileceğini, aslında iyi niyetle aldığınız bir kararın nasıl sonuçlanabileceğini ve zamanın nasıl göreceli hale gelebileceğini öğrenmek istiyorsanız sizleri videomuzla baş başa bırakıyoruz.

14
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
2
0