Hackerlara Karşı Bir Mühendis: Siddharth Garg

0
0
0
0
0
Hackerlara Karşı Bir Mühendis: Siddharth Garg
New York Üniversitesi’nde elektrik ve bilgisayar mühendisi olan ve 2016 yılının en parla 10 beyni arasında gösterilen 34 yaşındaki Siddharth Garg, bilgisayar donanımlarını hackerlara karşı alışılagelmedik bir yöntemle koruyor.

Bilgisayarların donanım parçalarına saldıran hackerlar mikroçipler üzerinde küçük düzenlemeler yaparak, saldırganların çipin gömülü olduğu aygıtı basit bir şekilde ele geçirmesine olanak sağlıyor. Bunun gerçekleşebilmesi için gerekli şey ise fabrikadan bir sabotajcı. Bu sayede çip şirketlerinin üretimi için gönderdikleri ürünlerinden hangileri üzerinde işlem yapıldığını anlamaları da imkansızlaşıyor. 

New York Üniversitesi'nden Elektrik ve Bilgisayar Mühendisi Siddharth Garg, bu sorunu ortadan kaldırmak için kendisince bir çözüm bulmuş: Çipin bazı önemli parçalarının farklı üreticilere paylaştırmak. Bu sayede bilgisayar korsanları, kurcaladıkları çipin kimde olduğunu asla bilemeyecek.

Aslında bu sistem bir süredir kullanılagelen bir yöntem, fakat Garg’ın metodunun temelinde önemli bir matematik yatıyor. Bu matematik yüksek seviyede güvenliği ve dolayısıyla da sahteciliğin önüne geçilmesini sağlıyor. Çip üreticileri, sahteciliği engellemek için çipin önemli parçalarını gizleme yoluna gitseler de dokunulmamış bir çipin sahte olduğunu belirtecek bir kanıt yoktur.

Garg’ın bu sistemi, çiplerini korumak isteyen Boeing gibi bazı büyük firmalar tarafından kullanılmaya başlanmış.

Kaynak : http://popsci.com.tr/bilgisayar-donanimini-hackerlardan-koruyan-adam/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0