Binaları Bile Görünmez Yapacak Bir ‘Materyal’ Geliştirildi

161
13
10
7
7
Kanadalı askeri kamuflaj üniforma üreticisi HyperStealth Biotechnology Corporation’dan araştırmacılar, bir kişiyi, aracı, gemiyi ve hatta tüm binayı gizleyebilen özel bir malzeme geliştirdi.

Görünmezlik pelerinleri, Harry Potter ve Star Trek gibi bilim kurgu ve fantastik unsurların çok olduğu filmlerde sıkça karşımıza çıkan bir şey. Şimdi, Kanadalı bir teknoloji firması, yalnızca beyaz perdede şahit olduğumuz bu sihirli ve fütüristik fantaziyi ete kemiğe büründürmeyi başardı.

Ürdün, Şili ve Birleşik Arap Emirlikleri ve Afganistan başta olmak üzere dünyadaki pek çok orduya askeri kamuflaj üreten Hyperstealth Biotechnology Corporation, bir kişiyi, aracı, gemiyi, uzay aracını ve binaları gizleyebileceğini iddia ettikleri Quantum Sheath adında bir malzeme geliştirdi.

görünmezlik pelerini

Malzemenin çok ince ve hafif olduğunu belirten Hyperstealth CEO'su Guy Cramer, Quantum Sheath’in herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymadığını söylüyor. Cramer, söz konusu malzeme ile çevrelenen bir insanın, aracın veya binanın, ultraviyole (UV), kızılötesi ve kısa dalga kızılötesi sistemlerinde dahi görünmediğine dikkat çekiyor.

“Quantum Stealth, herhangi bir ortamda, herhangi bir mevsimde, günün veya gecenin herhangi bir saatinde, başka hiçbir kamuflajın sağlayamayacağı bir gizlilik vaat ediyor” diyen Hyperstealth CEO'su, son dokuz yıldır bu teknoloji üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

kamuflaj

İlk tercihinin söz konusu teknoloji konusunda sessiz kalmak ve sadece müttefik kuvvetlerin erişimine izin vermek olduğunu belirten Cramer, patentlerin ortaya çıkmasıyla birlikte büyük bir endişeye kapıldığını söyledi.

Quantum Sheath'ın, terör ve diğer suç faaliyetlerinde kullanılabileceğine dikkat çeken Hyperstealth CEO'su, bu gibi korkunç senaryoların dikkate alınması gerektiğini belirtti. Cramer, hafif bükülen bir malzemeden yapılan Quantum Sheath’ın üretim tarihi ve fiyatını konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşmadı. 

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/futuristic-invisibility-cloak-unveiled-experts-20671960
161
13
10
7
7
Emoji İle Tepki Ver
161
13
10
7
7