Hacklenme İddialarıyla Gündeme Gelen Binance Hakkında Yüreklere Su Serpen Gelişme

13
6
0
0
0
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in hacklendiğine dair iddialar ortaya çıkmıştı. Ayrıca kullanıcı verilerini içeren bazı linkler de internette dolaşmaya başladı. Ulaştığımız şirket yetkilileri, hacklenme durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Kripto para birimleri daha da yaygınlaştıkça bu konudaki veri çalıntıları veya dolandırıcılık vakalarının da ortaya çıktığını görüyoruz. Geçtiğimiz gün dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i ilgilendiren bir iddia internet ortamlarında dolaşmaya başlamıştı.

İddialarda dev kripto para borsasının bilgisayar korsanları tarafından hacklendiği ifade ediliyordu. Ayrıca çalınan verileri içerdiği söylenen bazı linkler de dolaşmaya başladı. Ulaştığımız şirket yetkilileri, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. 

[GÜNCELLEME] "Hacklendi iddiaları doğru değil, yayınlanan linkler de tamamen oltalama amaçlı kullanılıyor."

Bu ihtimalden de şüphe ediliyordu. Şirketin söylediğine göre paylaşılan linklerin verileri ele geçirmek için kullanılıyor olması, hâlâ bilinçsiz kullanıcılar için verileri tehlikede kılıyor desek yanlış olmaz. Bu bağlamda yetkililerin yüreklere su serpen açıklamalarının ardından söz konusu linklerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini de görmüş olduk.

Hiç bilmeyenler için: Daha önce ne olmuştu?

İnternette dolaşan linklerde, “Hydra Market” olarak bilinen ve verilerin satılabildiği herkesin erişimine açık dark web ortamında Binance verilerinin yer aldığı ifade edildi. Ancak bu linklerin bir phishing (kimlik avı) dolandırıcılığı olma ihtimali de var. Bu yüzden de aşağıda göreceğiniz (bazı yerlerini sansürledik) linklere tıklamamanızı tavsiye ediyoruz;

  • https://hydr*******t.co/Threads-binance-96-million-users-stolen-sample
  • https://ba*****com/h530zbldzd/binance12_txt

Hacklenme durumunun tamamen bir iddia olduğunu, henüz resmi bir bilgi gelmediğini belirtelim. Genellikle bu tarz ortamlarda satıldığı söylenen veriler, bu kadar büyük miktarda milyonlarca kullanıcıya ait olduğu iddia edilmesine rağmen doğru çıkmayabiliyor, hatta birleştirilmiş veriler olabiliyor. Bu şekilde de verilere Binance adını verip, kananların para verip satın almasını isteyebiliyorlar.

Son olarak açıklama için Binance'e ulaştığımızı ve dönüş beklediğimiz ekleyelim.

13
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
0
0
0