Bir Adam, Çernobil'i Gezdiği Sırada Kemik Yığınıyla Karşılaştı (Video)

89
8
4
3
1
Tarihin en büyük nükleer kazasına sahne olan Çernobil Nükleer Enerji Santrali'ni gezen Neil Ansell isimli bir gezgin, alanı gezerken ilginç bir şeyle karşılaştı. Bir işçiye ait olan baret ve gaz maskesinin yanında bulunan kemik yığınını gören gezgin YouTuber, görüntüleri kayıt altına alarak YouTube üzerinde paylaştı.

YouTube üzerinde 'Abandoned Explorer' olarak da bilinen Neil Ansell; boş binalarda, unutulmuş yerlerde, parklarda, malikanelerde ve tiyatrolarda keşifler yaparken kendini videoya çekmesiyle biliniyor. Neil Ansell, son gezisinde, 1986'da patlayan Çernobil Nükleer Enerji Santrali'ni ziyaret etti. 28 kişinin akut radyasyon zehirlenmesi üzerine hayatını kaybetmesinden sonra alan, radyoaktivite sebebiyle ziyarete kapanmıştı.

Neil, gezisi sırasında nükleer reaktörleri soğutmak için kullanılan su kulelerinden birine ve Çernobil'de hiçbir zaman kullanılmayan beşinci nükleer reaktöre ulaşmayı başardı. 28 yaşındaki kaşif, patlamanın yer aldığı dördüncü reaktör üstünde devasa bir lahit gördü.

çernobil

Neil, alanı araştırdığında bir baret ve gaz maskesi etrafında bulunan kemik yığınıyla karşı karşıya geldi. Bu da akıllara o an ölmüş olabilecek bir işçiyi getirdi. Video sırasında kemiklerin bir hayvana ait olduğunu düşündüğünü belirten Neil, ne tür bir hayvan olduğunu kemiklerden anlayamamış olsa da hayvanın kalın kemiklere sahip olduğunu ve bu kadar fazla sayıda kemiğin böyle bir yerde bir arada bulunduğunu görmenin ilginç oldukça olduğunu belirtti.

Neil, patlamanın gerçekleştiği sırada neredeyse yüzde yetmişi tamamlanmış olan beşinci reaktörü keşfetmeye devam etti. Patlama olduktan sonra alan boşaltıldığı için tamamlanmamış reaktörün etrafında çökmüş bir vincin bulunduğunu da görüntüledi.

çernobil

Kullanılmayan reaktörün bulunduğu alanda ağaçların yetiştiğini gören Neil, şaşkınlık içerisinde olduğunu belirtirken büyük zorluklarla çıktığı çatıda köpeklerin koştuğunu gördüğü zaman daha da fazla şaşırdığını belirtti.

Patlama sonrasında hayvanların da radyasyondan etkilendiği düşünülüyordu. Bu sebeple patlamanın gerçekleştiği dördüncü reaktörde bulunan hayvanlar, radyasyonu yaymalarını önlemek için öldürülmüştü ancak alanda bazı hayvanlar hâlâ mevcut.

Alanı ziyaret eden insanların hayvanları sevmemelerini öneriyor ancak kar amacı gütmeyen CFF isimli bir grup, Çernobil'de bulunan köpekleri sahiplendirme konusunda çalışmalar düzenliyor.

Abandoned Explorer isimli kanalın bu keşifleri yaptığı videosunu aşağıdaki bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/life/guy-discovers-skeleton-while-exploring-chernobyl-reactor/
89
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
89
8
4
3
1