Bir Kabin Görevlisi, Yolcuları Uçaktaki Kulaklıkları Kullanmamaları Konusunda Uyardı

45
19
12
6
1
Daily Express'in aktardığına göre bir kabin görevlisi, yolcuları 'ücretsiz' olarak sunulan kulaklıkları kullanmamaları konusunda uyardı. Hava yolu şirketlerinin kulaklıkları yeterince temizlemediğini söyleyen görevli, bu aksesuarların çeşitli kulak enfeksiyonları kapma riski taşıdığını belirtti.

Uçak seyahatlerinde vakit geçirmek için yapabilecek şeyler oldukça kısıtlı. Durum böyle olunca elde olan imkanlarla müzik dinlemek veya bir şeyler izlemekten başka geriye pek bir seçenek kalmıyor. Eğer müzik dinlerken ya da film izlerken kendi kulaklıklarınızı kullanıyorsanız bir sorun yok. Peki, uçakta dağıtılan ücretsiz kulaklıkları kullanmak güvenli mi?

Daily Express'in haberine göre bir kabin görevlisi, uçaktaki yolcuları 'ücretsiz' olarak sunulan kulaklıkları, yeni olmadıkları ve kulak enfeksiyonlarına yakalanma riski barındırdıkları için kullanmamaları konusunda uyardı.

Temizlenip tekrar paketlenen kulaklıklar enfeksiyon riski taşıyor:

Plastik ambalaja sarılan kulaklıkların yeni gibi göründüğünü fakat esasında yolcuların yeni olduklarından şüphe duymaması için her kullanımdan sonra temizlenerek tekrar ambalajlandığını söyleyen hostes, uygulanan temizlik işleminin ise kulaklıkları tüm mikroplardan arındırmak için yeterli olmadığını belirtti.

Kabin görevlisine göre her kullanımdan sonra temizlenip tekrardan paketlenen bu kulaklıklar, çeşitli kulak enfeksiyonları kapma riski taşıyor. Uçak şirketlerinin kulakla temas eden süngerleri bile değiştirmediğini, orada mikropların kalabileceğine dikkat çeken görevli, uçaktaki yolculara kulaklıkları kullandıktan sonra süngerlerini sökmeleri önerisinde bulundu.

Görevliye göre bu tür durumlarda yapılabilecek en iyi şey, sizden önce kimin kullandığını bilmediğiniz, temizliğinden şüphe ettiğiniz uçakta sunulan aksesuarlara hiç dokunmamak ve kişisel kulaklık kullanmak. Böylece olası bir enfeksiyon riskini en aza indirebilir, basit bir uçak yolculuğunda gereksiz bir sürprizle karşı karşıya kalmaktan kurtulabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/202007271042539901-kabin-gorevlisinden-ucakta-onerilen-kulakliklari-kullanmama-onerisi/
45
19
12
6
1
Emoji İle Tepki Ver
45
19
12
6
1