MEB'den Okullarda Koronavirüse Karşı Alınacak Önlemler İçin Kılavuz

191
23
18
8
7
Milli Eğitim Bakanlığı, uzun bir aradan sonra eğitimin tekrar devam ettirilmesi için okullarda uygulanacak olan bir kılavuz hazırladı. Buna göre sınıflarda sosyal mesafe korunacak, öğrenciler ve öğretmenler için önlemler bahçe kapısında başlayacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle eğitime uzun süredir ara verilmişti. Verilen uzun aranın ardından okulların tekrar açılacak olması sebebiyle, buralarda alınacak olan önlemler de gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" imzalandı.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Elif Kırbaş, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile MEB tarafından ortaklaşa hazırlanan bu kılavuzun sadece COVID-19'a karşı değil, tüm salgın hastalıkların yayılmasını önlemek adına hazırlandığını söyledi.

Tedbirler bahçe kapısında başlayacak

sınıf

Elif Kırbaş, söz konusu önlemleri alan okulların MEB'e, özel okulların ise TSE'ye başvuracağını, yapılacak denetim sonrasında ise koşulları yerine getiren okullara "temiz" belgesinin verileceğini ifade etti. Ayrıca ateşi yüksek olan öğrencilerin okula gelmeyeceğini, durumun okul yönetimine bildirileceğini açıkladı.

Elif Kırbaş, COVID-19 belirtileri gösteren öğrencilerin sağlık kuruluşlarına sevk edileceğini, velilerin ise zorunlu durumlar haricinde okullara giremeyeceklerini ifade etti. Kılavuza göre; öğrenci, veli ve kurum çalışanlarının okul bahçelerine girmeden önce ateşleri ölçülecek ve hijyen standında ellerini dezenfekte etmeleri sağlanacak.

okul bahçesi

Büyük önem taşıyan sosyal mesafe kuralı da sesli anons sistemiyle sık sık tekrar edilecek. Ayrıca hijyen paspaslarında ayakkabılar dezenfekte edilecek. Özellikle küçük yaştaki öğrencilere maske ve hijyen standı kullanımında gerekli durumlarda öğretmenlerinden yardım istemeleri konusunda uyarılarda bulunulacak.

Okullarda yer alan çöp kutularının el değmeden kullanılabilmesi için kapaklı ve pedallı olmasına özen gösterilecek. Öğrencilerin sınıflardaki oturma düzenleri sosyal mesafe kuralına göre düzenlenecek; öğrenciler arasında bir sıra boşluk bulunacak. Ayrıca sınıflardaki askılıklar da sosyal mesafe kuralına uygun hale getirilecek. Benzer önlemler öğretmenler odasında da geçerli olacak, veli ya da öğrenci görüşmeleri oda dışında yapılacak.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-mebden-onemli-hazirlik-okullarda-bu-uygulamalar-olacak-41573997
191
23
18
8
7
Emoji İle Tepki Ver
191
23
18
8
7