Bir Reddit Kullanıcısı Microsoft Excel'de Işın İzleme Teknolojisini Taklit Etti

18
10
6
0
0
Işın izleme teknolojisinin temellerini öğrenmek isteyen kişilere yardım etmek isteyen bir Reddit kullanıcısı, Microsoft Excel kullanarak bir ışın izleme önizlemesi oluşturdu.

Günlük hayatta oynadığımız oyunlar veya kullandığımız programlar sıkılan kişilerin kurcalayabilecekleri bir platform haline dönüşüyor. Canı çok sıkılmış bir kardeşimiz daha kendini bir programa vermiş ve işsizliğini konuşturmuş.

Kullanıcı ismi “s0lly” olan bir Reddit kullanıcısı, yayınladığı bir gönderide Microsoft Excel’de Nvidia’nın ışın izleme teknolojisinin bir önizlemesini oluşturduğunu duyurdu. S0lly’nin bu gösterimi paylaştığı gönderi ise şu şekilde:

reddit excel

Daha önce yaptığım sahte ve “gerçek” üç boyutlu excel modellerimin ardından şimdi de ışın izlemenin temellerini öğrenmek isteyenlere temelleri göstermesini umduğum bir ışın izleme modeli yaptım.

excel ışın izleme

Kullanıcının Github üzerinden paylaştığı dosyanın içinde bir de ‘Readme (Benioku)’ dosyası mevcut. Bu küçük önizlemeyi çalıştırmak için yapmanız gereken tek şey ise çalışma kitabında bulunan ‘Objects’ sayfasına gelip 24. satırı seçmek. Daha sonra bu satırı kopyalıyorsunuz ve 25-14405 arası tüm satırları seçiyorsunuz. Satırlar seçiliyken formülleri yerleştirmek için kopyaladığınız şeyi yapıştırıyorsunuz. Ancak burada bir uyarı yapalım: bilgisayarınız muhtemelen böyle bir yük altında kalmayı hiç sevmeyecek.

Bu işlemlerin ardından ‘Screen’ sayfasını açın ve görüntünün otomatik olarak oynatılması için ‘Animate’ butonuna; W A S D tuşları ile kendiniz kontrol etmek için ‘Play’ butonuna basın.

Yukarıdaki videodaki hız ile bilgisayarınızdaki hız aynı olmayacaktır. Çünkü s0lly’nin paylaştığı video hızlandırılmış bir video. Işın izleme teknolojisinin Excel’de de bir şekilde oluşturulabildiğini gördüğümüze göre Excel’in ne kadar yüce bir program olduğunu kabul etmemek biraz garip kaçar.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/the-latest-thing-to-support-ray-tracing-is-excel-apparently/
18
10
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
6
0
0