Blackberry, Dört Uygulamanın Daha Fişini Çekiyor

29
4
4
3
3
Blackberry Messenger'ın 31 Mayıs'ta kapanacağını duyuran Blackberry, dört uygulamasını daha sonlandırıyor.

Bir zamanlar oldukça popüler olan Blackberry, uygulamalarının fişini çekmeye başlamıştı. Bunlardan en çok ses getireni ve bir zamanlar oldukça popüler olan Blackberry Messenger’dan sonra dört uygulamanın daha işlevine son verilecek.

30 Haziran’da fişleri çekilecek olan dört uygulama ise şöyle: Productivity Tab, Power Center, Notable ve Device Search. Blackberry kullanıcısı olmayanların pek de hakim olmadığı bu dört uygulamanın geliştirme ve satış işlemleri ise 28 Şubat 2019’da son bulmuştu.

Bu uygulamalar herhangi bir yazılım güncellemesi, yazılım yaması ve güvenlik düzletmeleri almayacak. Ayrıca Blackberry Technical Support da bu dört uygulamayla ilgili herhangi bir sorunu çözemeyecek. Ancak bu uygulamaları 30 Haziran’dan önce yüklediyseniz kullanmaya devam edebileceksiniz.

Uygulama sonlandırmaları şirketin yavaş yavaş sonunun yaklaştığı anlamına da geliyor olabilir. Donanım konusunda da pek iyi durumda olmayan şirketin planlamasını yaptığı bir telefon yok gibi görünüyor ki şu an satılan modelinin de çok iyi durumda olduğu söylenemez.

Tıpkı Nokia gibi bir zamanların en güçlü markalarından olan Blackberry de gelişen ve değişen akıllı telefon teknolojilerine ayak uyduramadı. Şirket geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yeniden canlanabilmek için girişimlerde bulunsa da oldukça kalabalık ve dişli rakiplerin bulunduğu akıllı telefon pazarında çok fazla etki bırakamadı.

Kaynak : https://androidcommunity.com/blackberry-shutting-down-more-apps-by-june-30-2019-20190430/
29
4
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
29
4
4
3
3