Metacritic Puanlarına Göre Blizzard'ın En İyi 10 Oyunu

20
3
1
0
0
Oyun pazarının en bilinen ve en popüler oyun şirketlerinden bir tanesi olan Blizzard, bu zamana kadar birçok başarılı oyunu oyunculara sundu. Peki şirketin elinden çıkan en iyi 10 oyun ne?

Günümüz bilgisayar ve konsol oyun dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Blizzard; Overwatch, World of Warcraft ve Starcraft gibi oyunlarla bir yandan büyük oyuncu kitlelerine ulaşırken bir yandan da e spor alanına başarılı bir şekilde hizmet ediyorlar.

Peki oyun dünyasına büyük markalar kazandıran bu şirketin en iyi oyunları neler? İşte Metacritic puanlarına göre Blizzard’ın en iyi 10 oyunu:

10. Diablo 2

Diablo 2

Metacritic: 88

Her birinde farklı yetenek setleri olan seçebileceğiniz 5 kahramanın yer aldığı bu oyundaki mekân çeşitliliği oyunculara oldukça zengin bir atmosfer sunuyor. Mekânların yanı sıra karşılaşılabilecek tonlarca eşsiz canavar da oyunculara sunulan güzellikler arasında yer alıyor. Oyun, şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi rol yapma oyunlarından bir tanesi olarak gösteriliyor.

9. Diablo 3

Diablo 3

Metacritic: 88

Blizzard’ın en sevilen markalarından bir tanesi olan bu üçüncü oyun, Diablo’nun aslında neden bu kadar eğlenceli olduğunu hayranlara bir kez daha gösterdi. Oyun, ilk çıktığı zaman zarfında çeşitli sorunlara sahip olsa da daha sonra yapılan güncellemelerle orijinalindeki kaliteye biraz daha yaklaştırıldı. Oyunda daha modern bir anlayış, daha akıcı görseller, daha güçlü bir “crafting” sisteminin yanında içerisinde etkinliklerin ve sezonların da bulduğu çevrimiçi modu da yer alıyordu.

8. Starcraft 2: Legacy of the Void

Starcraft 2: Legacy of the Void

Metacritic: 88

Starcraft 2: Legacy of the Void, oyuncuların Blizzard ile ilgili sevdiği her şeyi içerisinde barındıran bir oyundu. Hâlihazırda Starcarft’tan ellerinde oldukça sağlam bir formül olan geliştirici ekip, bunu iyice geliştirdi ve içerisine yepyeni bir görkemlilik ekledi. Bu devam oyunun “campaign” modu o kadar genişti ki kendi içinde üçlemeye ayrıldı, Legacy of the Void ise bu üçlemenin son bileşeni oldu.

7. Starcraft

Starcraft

Metacritic: 88

İkinci oyun ne kadar övüldüyse ilk oyunun da ondan altta kalır yanı yoktu. Oyun; etkileyici bilim kurgu atmosferi, ince detayları ve incelikli mekanikleriyle oyunculara sonsuz ve oldukça büyüleyici bir deneyim sunuyordu. Oyunda üç adet farklı ve eşit derecede hatırlanabilir “campaign” modu bulunuyordu. Oyunculara her birinin kendisine özgü güçlü yanları bulunan üç farklı ırk sunuluyordu. Tüm bu etmenlerin birleşimiyle tüm zamanların en etkileyici RTS oyunlarından bir tanesi ortaya çıktı.

6. Overwatch

Overwatch

Metacritic: 91

30’dan fazla karakterin her birinin kendisine özgü dinamikleri ve yeteneklerinin bulunduğunun oyundaki bu çeşitlilik oyuncuların bir hayli dikkatini çekmeyi başardı. FPS dalındaki e spor oyunları arasında bir fenomen haline gelen oyun, çeşitli platformlarda milyonlarca adet satmayı başardı.

5. Warcraft 3: Reign of Chaos

Warcraft 3: Reign of Chaos

Metacritic: 92

Serinin ilk iki oyununa göre çok daha iyi deneyim sunan Warcraft 3’te 3 boyutlu izometrik tarza geçiş yapılmıştı. İlk oyunların oynanış tarzını koruyan oyun, bunlara ek olarak oyuna daha fazla derinlik eklemek için daha fazla taktiksel elementleri oyun içerisine yerleştirmişti. Bunun yanı sıra oyuna Night Elves ve Undead grupları eklenmişti.

4. World of Warcraft

World of Warcraft

Metacritic: 93

World of Warcraft, içerisinde barındırdığı ayrıntılı ortam ve süreklilik gösteren sosyal elementleriyle birlikte bir oyundan daha fazlası olmayı başarmıştı. Derinliğine ve ölçeğine rağmen oyun; tatmin edici sanat tarzı, çeşitlilik gösteren görevleri ve aksiyon tabanlı dövüşleriyle erişilebilir ve çok yönlü kalmayı başardı.

3. Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Metacritic: 93

Kart oyunları konsepti bazı oyuncular için çok fazla cezbedici gelmese de Blizzard, Hearthstone’u yenilikçi ve heyecan verici yapmayı başarmıştı. Daha renkli Warcraft katmanıyla kaplanmış Magic: the Gathering’i hatırlatan Hearthstone, eğlenceli bir taktiksel yaklaşımı benimsemişti.

2. Starcraft 2: Wings of Liberty

Starcraft 2: Wings of Liberty

Metacritic: 93

Oyun; bilindik mekanikleri, askeri birimleri ve Jim Raynor ve Kerrigan gibi ikonik karakterlerini oyunculara yeniden sunmuştu. Oyunda ayrıca yenilenmiş Battle.net ile birlikte daha fazla çevrimiçi seçenekleri, daha etkileyici görseller ve rol yapma oyunlarına daha yakın bir güncelleme sistemi yer alıyordu.

1. Diablo

Diablo

Metacritic: 94

İlk Diablo oyunu oyuncular tarafından o kadar çok sevilmişti ki yıllar sonra çıkan Diablo 2 ve Diablo 3’e burun kıvıran hayranlar 1996 yılında çıkan bu zamansız klasiğe tekrar tekrar dönmüşlerdi. Diablo, bugün bile oldukça zengin ve ürkütücü bir atmosfere sahip.

Peki siz listedeki oyunları nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://gamerant.com/the-10-best-blizzard-games-of-all-time-according-to-metacritic/
20
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
0
0