BMW’nin Yakıt Cimrisi 1 Serisinin 2020 Modelleri Resmen Tanıtıldı

22
3
3
2
1
Önden çekişli platformuyla yeni bir döneme giren 1 serisi, önümüzdeki yıl yepyeni araçlarla yollarda olacak.

Otomotiv sektöründe yer alan firmalar, azıcık yeniledikleri arabalarda bile “yepyeni, tamamen yeni, en yeni” gibi ifadeler kullanıyorlar. Teknoloji üzerinden ilerleyen ve sürekli yeni gelişmelerin yaşandığı bir pazardan söz ettiğimiz için bu reklam kampanyaları şaşırtıcı değil ancak bu iddiaların içini her araç dolduramıyor. BMW 1 serisi ise bu iddialarının hakkını veriyor.

BMW 1 serisi, şu an piyasada olan modellerinde 100 kilometrede 3,7 litrelik yakıt tüketimiyle en az yakıt tüketen, halk arasındaki tabiriyle "yakıtı koklayan" bir seri olarak biliniyor. Yakıt tüketim rakamları henüz açıklanmasa da bu özelliğin yeni seride de devam edeceği neredeyse kesin sayılır. BMW’nin 1 serisi otomobillerini geçmişte arkadan çekişli olarak görmüştük. Daha sonra platform değiştiren Alman devi, önden çekişli bir sisteme geçmişti. BMW’nin ilk önden çekişli araçları 1 serisi olmasa da alanında yeni bir hamleydi.

Araçların sadece üretildiği platform değil dış görünüşü de önemli değişiklikler geçiriyor. Son dönemde çıkan diğer BMW’ler ile aynı tasarım dilini tutturan araçların ön tarafında yer alan iki ızgara ortada birleşiyor. Daha önceki modellerde bu ızgaralar ayrı kalıyordu. Yeni otomobiller, eskisinden 5 milimetre daha kısa, 34 milimetre daha geniş ve 13 mm daha yüksek. Aracın aks mesafesi ise 2 santimetre kısalarak 2,67 metreye inmiş durumda.

Araçların farları da yenilenmiş ve daha enerjik, daha ince bir görünüme kavuşmuş. Opsiyonel olarak bu farları tamamen LED uyum sağlayabilen versiyonuyla almak mümkün. Araçların tamponları, varyanttan varyanta ufak tefek değişiklikler gösteriyor. Bu değişiklikler en çok M135i xDrive’da kendini belli ediyor. Aracın ızgarası kardeşlerinden ziyade M340i ve Z4’ün ızgarasını andırıyor.

İnternette otomobil ilanlarında sık sık “aracın belden altı temizlik amaçlı boyalıdır” gibi açıklamalar görürüz. Bu “bel” çizgisi yeni otomobillerde kapı kolunun hemen altına kadar çıkmış durumda. Bu sayede araçlar daha dinamik bir görünüme sahip oldu. Otomobillerin lastik seçenekleri ise 16 inçten 19 inçe kadar değişiyor. 19 inçlik lastik boyu da bu grupta bir ilk. İsteğe bağlı olarak aracı panaromik cam tavanla da almak mümkün.

Daha ince ve geniş arka farlar, aracı daha geniş ve agresif gösteriyor. Bu farlar da isteğe bağlı olarak tamamen LED olabiliyor. Arka kısımda 90 mm çift çıkışlı egzos da bulunuyor. Bu çıkışı xDrive varyantta 100 mm ile değiştirme şansına sahibiz.

Aracın ön tarafında yolcuya ve şoföre ayrılan alan biraz daha geniş hale geldi. Aracın bagaj hacmi de 20 litre kadar genişleyerek 380 litreye çıkıyor.

Aracın ön paneli son dönemde BMW’nin bizi alıştırdığı panel görünümü ile çok benzer özelliklere ve 8.8 inçlik dokunmatik bilgi eğlence sistemine sahip. Yüksek varyantlarda bu multimedya ekranı 10,25 inçe kadar genişliyor.

Başlangıçta 1 serisinde 2 benzinli ve 3 dizel model olacak. M135i xDrive, BMW’nin bugüne kadar ürettiği en güçlü dört silindirli motora sahip. Bu motor 302 beygir güç ve 450 Nm tork üretiyor. Aracın 0’dan 100’e çıkma süresi 4.8 saniye. Aracın en yüksek hızı ise elektronik olarak 250 km/s olarak sınırlandırılacak.

Giriş modeli 118i’de 3 silindirli, 1.5 litrelik bir motor olacak. 138 beygirlik motor, 220 Nm tork üretecek.

Dizel modellerde ise 116d, 1.5 litrelik üç silindirli dizel motoruyla 114 beygir güç ve 270 Nm tork üretecek. Dört silindirli 118d 2.0 litre modelin ürettiği güç ise 147 beygir ve torku da 350 Nm. Dizel motorların zirvesinde ise 120d xDrive var. 2 litrelik motor 188 beygir güç üretiyor ve 400 Nm torka sahip olarak geliyor.

BMW, tüm yeni 1 serisi araçları 25-27 Haziran arasında gerçekleştirdiği #NextGen adlı etkinlikte tanıttı. Aracın karşımıza çıkacağı ilk otomobil fuarı ise eylül ayında Frankfurt’ta yapılacak olan otomobil fuarı olacak.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/351527/2020-bmw-1-series-revealed/
22
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
3
3
2
1