Kripto Borsası Robinhood, Yasaları İhlal Ettiği İçin Milyonlarca Dolar Ceza Ödeyecek

2
1
1
1
0
New York Mali Hizmetler Dairesi, Robinhood’un kripto para koluna kara para aklamayı önleme, tüketici koruma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 30 milyon dolar ceza kesti.

Kripto para piyasasındaki önemli alım-satım platformlarından biri olan Robinhood, kullanıcıların kripto para varlıklarını kolayca yönetebilmeleri için pek çok olanak sunuyor. Borsa uygulaması, kullanıcılara sunduğu kolaylıkların yanı sıra ABD’deki Gamestop hareketi esnasında alım satımları durdurmasıyla da dikkat çekmiş ve incelemeyle karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz aylarda büyük bir skandalla gündeme gelen Robinhood, yaptığı açıklamada siber saldırıya uğradığını ve 7 milyondan fazla müşterisinin kişisel bilgilerinin ele geçirildiğini duyurmuştu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre borsa geçtiğimiz aylarda açılan bir davanın sonucunda milyonlarca dolar ceza ödeyecek.

Robinhood 30 milyon dolar ceza ödeyecek

Robinhood

NYDFS’nin yaptığı açıklamaya göre, Robinhood Crypto'nun banka gizliliği yasası/kara para aklamayla mücadele programlarında yeterli personel bulundurmadığı ve bu sorunu ele almak için yeterli kaynağa sahip olmadığı duyuruldu. NYDFS ayrıca şirketin siber güvenlik programının eyalet düzenlemelerine tam olarak uymadığını da açıkladı. Tüm bunların oldukça ciddi hatalar olduğunu belirten kurum, Robinhood'un kripto para birimi bölümünün devlete 30 milyon dolar ceza ödeyeceğini açıkladı.

NYDFS’nin müdürü Adrienne Harris, “Robinhood Crypto'nun işleri büyürken, yasalara uygunluk kültürü geliştirmek ve bu kültürü korumak için yeterli kaynak ve dikkati ayırmadı" açıklamasını yaptı.Harris'e göre, Robinhood'un kripto biriminin şirketin uygunluk ve ıslah çalışmalarını değerlendirmesi için bağımsız bir danışman ile çalışması da gerekecek.

Robinhood, tüketicileri yanılttığı iddiasıyla ilk kez para cezası veya yasal işlemle karşı karşıya kalmıyor. Geçtiğimiz yılın haziran ayında, Finans Sektörü Düzenleme Kurumu, kullanıcıları yanıltmak ve koruyamama nedenlerinden dolayı borsaya 70 milyon dolarlık bir para cezası kesmişti.

Kaynak : https://www.cnet.com/personal-finance/crypto/robinhoods-crypto-arm-to-pay-30m-for-anti-money-laundering-consumer-protection-violations/#ftag=CAD590a51e
2
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
1
0