Bosch'tan Otomobil Sektörünün Kurallarını Baştan Yazacak Teknoloji

68
10
8
6
6
Bosch'un üzerinde çalıştığı yeni teknoloji, otomobillerin gösterge paneli ve multimedya sistemlerinde gözlük kullanımına gerek olmayan 3 boyutlu ekranları getiriyor.

Alman teknoloji devi Bosch, çok geniş bir ürün paleti üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Otomobillere parça desteği de veren Bosch, şimdiyse otomobil sektörüne yeni bir boyut kazandıracak bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bosch'un üzerinde çalıştığı bu yeni teknoloji otomobillerde kullanılmak üzere geliştirilen 3 boyutlu ekranları içeriyor. Bu teknolojinin dikkat çekici yanı ise ekranların üç boyutlu kullanılabilmesi için gözlük kullanmanın gerekli olmaması.

bosch

Bosch'un üzerinde çalıştığı bu yeni teknolojinin dikkat çekici bir diğer yanı ise şoförün bu teknolojiyi kullanmak için herhangi bir pozisyon değişikliğinde bulunmaması. Böylece bu teknolojinin kullanılacağı otomobillerde şoförler, gözlerini yoldan ayırmadan gösterge panelini kolaylıkla yönetebilecekler.

Bosch'un böyle bir teknolojinin üzerinde çalışmasındaysa şirkete göre önemli nedenler bulunuyor. Bosch'a göre bu teknoloji sayesinde şoförlere yolun ilerleyen kısımlarıyla ilgili bilgiler verilecek ve ayrıca bir şoför, aracını park etmeye çalışırken çevresini 3 boyutlu olarak takip edebilecek. Bu da şoförün daha güvenli bir şekilde trafikte olmasını sağlayacak. Tüm bunların yanı sıra diğer yolcular da araç içerisinde eğlenceli bir yolculuk geçirecekler.

Bosch, bu teknolojinin ne zaman hazır olacağını ve araçlarda ne zaman kullanılmaya başlayacağı ile ilgili net bir tarih vermedi ancak bu teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte otomobil üreticilerinin büyük bir ilgi göstereceğini söylemek mümkün görünüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/12/bosch-is-working-on-glasses-free-3d-displays-for-in-car-use/
68
10
8
6
6
Emoji İle Tepki Ver
68
10
8
6
6