Boyun Ağrınızın Oturmanızla Hiçbir İlgisi Yok: İşte Asıl Sebebi

25
8
5
3
2
Son yıllarda yoğun şekilde artan bilgisayar ve akıllı telefon kullanımı, bizlere boyun ağrısı olarak geri dönüyor. En azından genel kanı bu şekilde; ancak yapılan yeni araştırmalar, boyun ağrınızın duruşunuz veya oturma şeklinizle doğrudan bağlantılı olmadığını gösteriyor.

Eğer boyun ağrısından muzdarip olan insanlardan biriyseniz, gün içinde birçok problemle karşılaşıyor olsanız gerek. Hayat kalitesini önemli oranda düşüren bu rahatsızlık, son 25 senede çarpıcı bir şekilde artmış durumda.

Boyun ağrısına neden olan problemler, seviyelerine göre birkaç ay içinde giderilebilmesine rağmen, yapılan araştırmalara göre boyun ağrısı olan kişilerin dörte biri, dönemsel olarak bu sorunla yüzleşmek zorunda kalıyor.

boyun rahatsızlığı

Genel kanı, boyun ağrısına sebebiyet veren şeyin duruş veya oturma pozisyonu olduğudur; ancak bilim insanları pek de öyle düşünmüyor. Nitekim, araştırmalar kötü uyku düzeni, düşük fiziksel aktivite ve stresin, boyun ağrısında çok daha önemli faktörler olduğunu gösteriyor.

Amerikan Fizyoterapi Derneği (APTA) tarafından 1000'den fazla gençle yapılan yeni bir araştırma, omurganın duruş pozisyonu ve boyun ağrısı arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olmadığını ortaya koydu. Bunun yerine, özellikle ergenlerin duruş pozisyonlarında ruh hallerinin çok daha fazla etkili olduğu tespit edildi.

bilimsel araştırma

Bir başka araştırmada ise 9 yaşından küçük çocuklar arasında bile yorgunluk ve uyku güçlüğü gibi semptomların, baş, karın ve boyun ağrısı gibi rahatsızlıklara neden olduğu gözlemlendi.

Kısacası, boyun ağrınızı gidermek için ergonomik sandalye veya masalar almak yerine, düzenli uyku uyumaya ve egzersiz yapmaya çalışın. Eğer bunları yaparsanız, çok daha az stresli bir hayata kavuşabilirsiniz. Böylece boyun ağrınızdan da ilelebet kurtulabilirsiniz. Denemeye değer.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/60348-bad-posture-myth-neck-pain
25
8
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
8
5
3
2