Bu Gördüğünüz Telefon, Samsung'a Bir Günde Dünyanın Zararını Yaşattı!

0
0
0
0
0
Galaxy Note 7, Samsung'a hem müşteri memnuniyeti hem de şirketin hisse değerleri anlamında büyük bir darbe vurdu.

Samsung'un bir telefonun en önemli donanım parçalarından olan bataryada yapmış olduğu üretim hatası, şirket için maalesef çok ağır sonuçlar doğurdu. Patlama olaylarını zaten biliyorsunuz, hatta bugün 6 yaşındaki bir çocuğun başına gelenleri de aktarmıştık. Son olarak açıklanan bir rapor, Samsung'un hisse değerlerinde de büyük bir düşüşün yaşandığını gösteriyor.

Rapora göre Samsung, 2012 yılından bu yana hisse senetlerinin gün içerisinde en büyük düşüşünü yaşadı. %7.6 oranında olan bu gün içi düşüş, şirketin hisse değerlerinin bir günde 19 milyar dolar düşmesine sebep oldu. 

Samsung aslında bu sıkıntının yaşanacağını tahmin ettiği için elini çabuk tutup birkaç gün önce Galaxy Note 7'yi satın alan tüm müşterilerine uyarılarda bulunmuş, değişim programını başlattığını duyurmuştu. Hatta şu an Note 7 için yeni bir batarya çözümü konusunda çalışmalara başladıklarını da açıklamıştı. Yine de bu 'özür'ler ve yapılan düzeltme çalışmaları, müşterilerinin güvenini tekrar geri kazanma konusunda Samsung'un daha çok şey yapması gerçeğini değiştirmiyor.

Son olarak analistler, Galaxy Note 7' şirkete nakit para akışında yaşattığı kaybın 5 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0