21. Yaşını Kutlayan Google'ın Logo Serüveni

41
19
15
10
9
İnternet devi Google 21. yaşına girdi. Peki şirketin 21 yıllık ömrü boyunca kendisini temsil edecek logo seçimlerini daha önce görmüş müydünüz? Bu yazımızda Google logosunda yaşanan değişiklikleri sizlere anlatıyoruz.

İnternet dünyasının olmazsa olmazlarının başında gelen Google, 21. yaş gününü kutluyor. Şirket, kendi yaş gününü özel hazırladığı bir Doodle ile de belli etti. Bu yazımızda ise internet devinin logosunda zaman içinde yaşanan değişikliklere odaklanacağız.

İlk çıktığında ‘BackRub’ adıyla çıkan Google, 1998 yılındaki çıkışından beri sürekli evrilmeye devam etti ve hâlâ evrilmeye devam ediyor. Kendini sürekli yeni bir şeyler katan şirketin büyümesi fiziksel dünyaya da yansımış durumda.

google logo

İlk çıktığında Word Art’ta oluşturulmuş gibi bir logoya sahip olan Google sürekli yeni logolar denemeye devam etti. Stanford Üniversitesi’nde arama motoru görevini üstlenen Google aynı zamanda internet aramaları da sağlıyordu. Ayrıca ilk çıktığı zamanda Google’ın ne işe yaradığı ‘Search The Web (İnternette Ara)’ kelimeleriyle belli ediliyordu.

Google’ın logosu zaman ilerledikçe daha da olgunlaşmaya ve genç görünümünden uzaklaşmaya başladı. Ayrıca harflerin renklerinde de ufak değişiklikler yapıldı ve üç boyutlu görünüm biraz daha iki boyutlu görünüme yaklaştı. Bu arada Google’ın Yahoo!’nun yaptığı gibi bir ünlem işareti kullandığı kısa bir dönem de yaşandı.

Son belirlenen logo uzun bir süre boyunca Google tarafından kullanıldı ve ana teması günümüzde de geçerliliğini koruyor: iki mavi, iki kırmızı, bir sarı ve bir yeşil harf. Bu arada kullanılan yazı tipi de harflerin sonuna ufak uzantı ekleyecek şekilde seçilmiş. 2015 yılına kadar bu harflerle oynandı, renk ayarları yapıldı, gölgeleri çıkarıldı; ancak konsept her zaman aynı kaldı.

google yeni logo

2015 yılında ise Google yeni yüzünü oldukça dinamik bir logoyla belirledi. Google bünyesinde çalışmakta olan tasarımcılar New York’ta bir araya geldi ve bir hafta sürecek planlamaları gerçekleştirdiler. Ardından bugün gördüğümüz logo ortaya çıktı. Yeni logoda fark edilen ilk şey ise kullanılan yazı tipi oldu.

Peki daha önce neden Google harflerinde bulunan kıvrımların kaldırıldığını düşündünüz mü? Bunun sebebi, internette yapılan aramaların artık mobil platformlardan yapılıyor olması. Eski logo küçük ekranlarda çok da görmek istediğimiz bir logo değildi. Yeni logo ise küçük ekranlarda kolayca okunabilen ve akılda kalıcı bir logo.

Google’ın 21 yıllık hayatında yaşadığı en büyük değişikliğin de 2015 yılında yaşandığını buradan fark edebiliriz. Mobil platformlarda çok daha iyi bir görünüme kavuşmak isteyen ve böylece tercih edilme oranını artırmak isteyen Google, yıllardır sahip olduğu görünüme veda ederek yepyeni bir yüze kavuşuyor.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/google-logo-history-birthday-design-search-engine-a9121766.html
41
19
15
10
9
Emoji İle Tepki Ver
41
19
15
10
9