Türk Telekom'dan Deprem Sonrasında Yaşanan GSM Sorunu İçin Açıklama

982
48
43
41
40
Türk Telekom'dan Deprem Sonrasında Yaşanan GSM Sorunu İçin Açıklama
İstanbul’da 26 Eylül tarihinde, saat 14.00 sularında gerçekleşen 5,7 şiddetindeki depremin ardından GSM hatları yoğunluktan dolayı uzun süreler boyunca kullanılamamıştı. İlk açıklama yapan operatör Turkcell olmuştu. Son açıklamaysa Türk Telekom'dan geldi.

İstabul’un Silivri yakınlarında gerçekleşen 5,7 şiddetindeki deprem sadece İstanbulluları değil bütün Türkiye’ye korkuttu. Deprem sonrasında telefonlarına sarılan insanların büyük çoğunluğu uzun süreler boyunca telefon görüşmesi yapamadı. Hatlarda yaşanan sorun altyapı yetersizliği olarak karşılandı. 

Türkiye’deki operatörlerin konu ile ilgili sorun yaşayan herkesi bilgilendirmek gibi bir görevi vardı. Vodafone, Turk Telekom ve Turkcell’den saatler süren GSM sorunlarına ilişkin beklenen açıklama şimdilik sadece Turkcell cephesinden gelmişti. Türk Telekom, 18.07 itibarıyla Twitter üzerindeki resmi hesabından bir açıklama yaptı

Herhangi bir kesinti bulunmuyor:

Depremin ardından milyonlarca Türk Telekom kullanıcısı, telefonlarında şebekeye erişimin olmadığını ve bu durumun hâlâ devam ettiğini belirtti. Bu durumun ardından bir açıklama yapan Türk Telekom, kendi altyapılarında herhangi bir kesintinin olmadığını belirtti ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu. Yine de birçok Türk Telekom kullanıcısının hâlâ şebeke erişimi olmadığı biliniyor.

Turkcell, Twitter üzerinden takipçilerine bilgi verdi:

Yaptığı açıklamayla kullanıcıları hücresel veri kullanmaya yönlendiren Turkcell, böyle anlarda internet aracılığıyla haberleşmenin daha uygun olduğunun da altını çizdi. Zaten vatandaşların önemli bir kısmı da İstanbul’da yaşanan depremin ardından yakınlarına ulaşamayınca internet yolunu tercih etmişlerdi.

Vodafone ve Türk Telekom henüz bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Turkcell’in yaptığı açıklama da teknik detay vermekten çok merak gidermeye yönelik yüzeysel bir açıklama olarak göze çarpıyor. 

İstanbul’daki depremin ardından yaşanan GSM sorunlarına ilişkin kamuoyunun daha detaylı şekilde bilgilendirilmesi bekleniyor.

982
48
43
41
40
Emoji İle Tepki Ver
982
48
43
41
40