Kablo Karışmalarına Çözüm: Bukleli Kablo

1
0
0
0
0
Uzun, karışmış kablolardan bıkmış olanlar için kesin çözüm "bukleli" kablo.

Wireless şarj cihazları yaygınlaşmadığı sürece kablolara muhtacız. Hiç kimse çantasında, masasının üzerinde düğümlenmiş, dağınık bir kablo görmek istemez. Biz buna çözüm bulduk: kabloları bukle şekline çevirmek! Hem daha az yer kaplıyor hem de daha iyi görünüyorlar. Ayrıca dolanma, düğümlenme gibi durumlara da çözüm sunuyor bu şekilde olmaları. Kablonuzu bukle şekline çevirmek için ihtiyacınız olanlar:

  • Kurşun kalem
  • Elektrik bandı
  • Saç kurutma makinesi 

Başlamadan önce belirtmeliyiz ki bu taktikle kablonuza zarar verebilir; ömrünü azaltabilirsiniz. Ama kablo dolanmalarından bıktıysanız bu ufak riski de göze alacaksınız artık.

1.Adım: 

Usb kablonuzun baş kısmından, 2-2.5 cm mesafe olacak şekilde kalemin baş kısmına bantlayın. 

2. Adım:

Kablonuzu kaleme yavaşça ve aralarında boşluk kalmayıncaya dek sarmaya başlayın. Bu işlemi kablonuz bitene dek yapın, fakat telefon girişi kısmından yine 2.5 cm kabloyu sarmadan bırakın. Alt kısmı da bantlayın.

3.Adım

Saç kurutma makinenizi açın, 10 cm uzaktan kabloya tutun. Sıcaklık tüm kabloya dağılmalı, bu nedenle her yerine tuttuğunuza emin olun. Bu işlem yaklaşık 120 saniye(2 dakika) kadar olmalı.

4.Adım

İşiniz bitti. Yalnızca 5-10 dakika kadar kablonun soğumasını bekleyeceksiniz. Bu zaman geçtikten sonra bantları çözün ve kalemi aradan çekip çıkarın. Bukle şeklindeki kablonuz hazır!

Konuyla alakalı geliştirilmiş bazı kablo çözümlerine Teknostore üzerinden şuradaki bağlantıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnet.com/how-to/how-to-coil-your-own-charging-cords/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0