Buralar Karışır: Elon Musk, Epic vs Apple Davasında Tarafını Belli Etti

75
31
5
4
4
Her geçen gün gerilimi artan Epic vs Apple davasına Elon Musk da taraf oldu. SpaceX ve Tesla CEO'su ünlü milyarder, iki şirket arasındaki savaşta Epic Games’in haklı olduğunu savunuyor.

Video oyun şirketi Epic Games ile Apple'ın arasının bir süredir açık olduğu, sektörü yakından takip eden herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bilmeyenler için kısa bir özet geçmek gerekirse Apple'ın mobildeki yayıncılara uyguladığı komisyonlardan bıkan Epic Games, App Store üzerindeki Fortnite Mobile'a uygulama içi satın alımlar ekleyerek Apple'ı yok saymıştı. Bu yöntem yüzünden uygulama içi satın alımlardan komisyon alamayan Apple ise çareyi Fortnite'ı mağazadan kaldırmakta bulmuştu.

Cupertino’lu teknoloji devi ile Epic Games arasındaki dava görülmeye devam ederken konuya enteresan bir isim dahil oldu. Sosyal medyada yaptığı her paylaşımla gündem olan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Apple vs. Epic davasındaki tarafını belli etti.

Elon Musk, Epic'i destekliyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, Epic Games ile Apple’ın karşı karşıya geldiği dava hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Apple’ın App Store’daki ücretlendirmesi, internette fiili bir küresel vergilendirmedir. Epic haklı” ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile Elon Musk da bu davaya taraf olan kişiler arasındaki yerini almış oldu. Bu Tweeti atan Musk'ın, iPhone kullanıyor olması ve tweeti bir iPhone'dan atması da ayrıca dikkat çekti.

Öte yandan tweeti gören birçok Twitter kullancıısı, Musk’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Bazı kullanıcılar "Tesla araçların süper şarj girişlerinin modifiye edilmesini engellemenin aynı mantıkta" olduğunu, bazıları ise eğer böyle düşünüyorsa o zaman Apple’a rakip bir marka çıkarması gerektiğini söyledi.

Epic Games ile Apple arasındaki bu anlaşmazlık günden güne daha da büyüyor. Dünya devi markalar ve ünlü isimler ise yavaş yavaş bu davada bir taraf seçiyor.

Sizce Epic Games vs Apple davasında kim haklı? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://twitter.com/elonmusk/status/1421152540394143746
75
31
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
75
31
5
4
4