Apple, 'Bütün Sürprizi Bozan' iPhone Sızıntılarından Neden Nefret Ettiğini Açıkladı

72
8
6
4
0
Apple'ın Çinli bir sızıntı kaynağına yazdığı mektup, Motherboard aracılığıyla gün yüzüne çıktı. Şirket, bu mektupta sızıntılardan neden nefret ettiğini ve bu gibi olayların kimlere zarar verdiğini anlatıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, projelerini gizli olarak yürütmekten hoşlanan bir şirket. Özellikle de bir süre önce gündemden düşmeyen otomobil projesindeki gizlilik, Apple'ın bu konuyu ne kadar önemsediğinin açık bir göstergesi. Ancak bu durum, özellikle de akıllı telefon sektörü için pek mümkün olmuyor. Hem Apple'ın hem de diğer şirketlerin üzerinde çalıştığı akıllı telefonlar, duyurulmalarına aylar kala neredeyse tüm detaylarıyla açığa çıkıyorlar.

Motherboard isimli bir platform, Apple'ın bu noktada ne kadar hassas olduğunu, sızıntılardan ne kadar nefret ettiğini gözler önüne seren bir mektup yayınladı. Apple, Çinli bir sızıntı kaynağına gönderdiği mektupta sızıntı yapmanın doğru bir şey olmadığını ve söz konusu paylaşımların kaldırılması gerektiğini söylüyordu. Zira Apple'a göre iPhone 13'ün boyutları ile ilgili yapılan sızıntı gerçeği yansıtmıyordu ve bu durum, konuyla ilgisi olan 3 grup için de büyük sorunlara yol açabilirdi.

Apple

Apple'ın gönderdiği mektupta yer alan bilgilere göre yapılan sızıntılar, diğer her şeyden önce Apple'ı etkiliyor. Şirket, üzerinde çalıştığı projeleri şirketin DNA'sı olarak nitelendiriyor. Ayrıca bu projeler, şirket sırrı olarak nitelendiriliyor. Ancak bir şekilde açığa çıkarılan bilgiler, Apple'ın geleceğini riske atıyor. Ancak Apple'a göre sızıntılar, yalnızca kendilerini ilgilendiren bir konu değil.

Motherboard'un açığa çıkardığı mektup, yaşanan sızıntıların tüketicileri de doğrudan etkilediğini söylüyor. Apple'a göre yaşanan sızıntılar, lansman etkinliğini merakla bekleyen tüketicide heyecan bırakmadığı gibi, tatmin edici de olmuyor. Ayrıca bu hatalı sızıntılar yüzünden üçüncü taraf aksesuar üreticilerinin de zora girdiğinden bahseden şirket, hatalı veriler ile hatalı ürünlerin tasarlanabileceğini ve bunun da milyonlarca dolarlık zarar olduğunu ifade ediyor. Motherboard'a göre ise üçüncü taraf aksesuar üretim pazarı, 20 milyar dolar genişliğe sahip. Yani üreticilerin zararı, Apple'ın bahsettiğinin çok daha üzerinde olabilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/30/22601564/apple-leak-phone-cases-cease-and-desist-trade-secrets
72
8
6
4
0
Emoji İle Tepki Ver
72
8
6
4
0