Cadillac, Binenin Kendini Kral Gibi Hissedeceği Yeni Otomobilleri CT6 ile GT4'ü Tanıttı!

14
2
1
0
0
Cadillac, 2024 model lüks sedanı CT6 ile yepyeni crossover otomobili GT4'ü tanıttı. Her ikisi de birbirinden etkileyici özelliklerle donatılan araçlar, Türkiye pazarına gelmeyecekler.

ABD merkezli lüks otomobil markası Cadillac, düzenlediği bir etkinlikte iki yeni otomobil duyurdu. Biri CT6 lüks sedan olarak karşımıza çıkarken, diğeri ise GT4 olarak isimlendirilen bir crossover. Şirketin her iki otomobili de tüketicilerin beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Peki Cadillac'ın yeni araçları neler vadediyor?

CT6 isimli lüks sedan ile başlayalım. Yılların eskitemediği bir otomobil olarak bilinen Cadillac CT6, her zaman olduğundan daha yakışıklı bir tasarıma sahip. 2024 model olarak lanse edilen araç, hem yatay hem de dikey olarak yerleştirilen LED farlara sahip. Aracın iri ızgarası ise oldukça sert bir görünüm sağlıyor.

Karşınızda 2024 Cadillac CT6

2024 cadillac ct6

Cadillac CT6'nın arka kısmına baktığımızda da orijinalliğin korunduğunu görüyoruz. L harfi şeklindeki arka aydınlatmalar, bagaj kapağına doğru da hafif çıkıntılar içeriyor. Bu çıkıntılarla birleşip bagaj kapağını boydan boya tamamlayan krom kaplama, araca şık bir hava katmış. Yine krom kaplama çift egzoz çıkışı da dikkatlerden kaçacak gibi değil.

Cadillac CT6 tasarım

Cadillac, 2024 model CT6'nın iç tasarımında lüks kelimesini gerçekten de açıklıyor. Zira sürücü tarafında tek bir panele yerleşen 33 inç büyüklükte kavisli bir ekran bizleri karşılıyor. Haliyle gösterge ekranımız tam dijital. Özel kumaş kaplamalar, baş üstü kontrol butonları, kablosuz şarj, ambiyans aydınlatma, AKG hoparlörler ve orta konsoldaki dokunmatik panel, daha ilk bakışta aracın ne kadar premium hissettireceğinin göstergesi niteliğinde...

cadillac

Biraz da kaput altına bakalım. 2024 model Cadillac CT6'da turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motor bulunuyor. Bu motor, 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleştirildi. 

Cadillac sedan

Luxury, Premium Luxury ve Platinum olarak isimlendirilen üç donanım paketiyle satışa sunulan lüks sedanın fiyatı, 51 bin dolardan başlayıp, 66 bin 500 dolara kadar devam ediyor. Aracın Türkiye'ye gelmesi beklenmiyor.

Ve Cadillac GT4

Cadillac GT4

Cadillac'ın yepyeni crossover modeli GT4, aslında oldukça standart bir araç olarak karşımıza çıktı. Parçalı far tasarımını bu otomobilde de görüyoruz. Yatay olarak yerleştirilen aydınlatma oldukça ince ve bu da şık bir görünüm sağlıyor. Crossover, CT6'ya kıyasla daha sık peteklere sahip olan bir ızgara tasarımına sahip.

Cadillac crossover

Açık konuşmak gerekirse GT4'ün arka kısmı, GT6'dan daha gösterişli. Ortadaki siyah renkli çubuk, L harfi şeklindeki arka aydınlatmaları bagaj kapağı üzerinden birbirine bağlıyor. Krom kaplamalı dört egzoz çıkışı, bu crossover için havalı bir görünüm oluşturmuş. Spoyler ile balık sırtı anten de bu sportifliği tamamlıyor. 

Cadillac GT4 iç kısım

Cadillac CT6'daki 33 inç boyutlu kavisli ekran, GT4'te de standart olarak sunuluyor. Dokunmatik butonlarla desteklenen işlevsel direksiyon, orta konsoldaki bardaklık ile kablosuz şarj pedi, ambiyans aydınlatma, iki parçalı klima ve dokunmatik orta panel, Cadillac'ın yeni crossover modelinde dikkate değer iç tasarım detayları olarak karşımıza çıkıyor.

GT4

Cadillac GT4'te dört adet egzoz çıkışı bulunduğunu aktardık. Ancak bu demek değil ki aracın motoru buna ihtiyaç duyulacak kadar güçlü. Hafif hibrit sistemle eşleştirilen 1.5 veya 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli motorlar, bu crossovera hayat veriyor. Küçük motor 208 hp beygir gücü ile 270 Nm tork değerine sahip. Büyük motorda ise 233 hp beygir gücü ve 350 Nm tork ile karşılaşıyoruz. Güçlü motorlu versiyonu tercih eden tüketici, 0-100 km/s hızlanmanın 7,8 saniyede tamamlandığını görecek.

crossover

Şirket, yeni crossover aracını satın almak isteyen tüketicinin 31 bin dolardan başlayan fiyatı gözden çıkartması gerektiğini açıkladı. Donanım yükseldikçe, fiyat da 43 bin 800 dolar seviyesine çıkıyor.

14
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
0
0