Call of Duty: Warzone'da Hilecilere Sağlam Tokat: 50 Bin Oyuncu Daha Banlandı

14
6
4
2
0
Call of Duty: Warzone'daki hile problemi tüm mücadelelere rağmen git gide büyümeye devam ediyor. Sürekli olarak hilecilerle mücadele eden geliştiriciler, banlanan hesaplar mezarlığına 50 bin hesap daha gönderdi.

Yayınlandığı ilk günden beri oyun deneyimini bozan hilecilerden illallah eden Call of Duty: Warzone geliştiricileri yargı dağıtmaya devam ediyor. Oyunları normal seyrinde oynayarak keyif almak isteyenler için bir hayli sinir bozucu olan hilecilere Warzone’un geliştiricilerinden sağlam bir tokat geldi. Hile kullanarak oyunun kullanıcı sözleşmesini ihlal eden oyunculardan tam 50 bin tanesi banlandı.

Raven Software, 16 Temmuz’da attığı bir tweet’te, banlanan 50 bin oyuncunun çoğunun hile nedeniyle defalarca cezalandırılmasına rağmen hile kullanmaya devam edenler olduğunu ifade etti. Raven, banlama sürecinde genel olarak birden fazla kez hile kullananlara odaklandıklarını açıkladı. Stüdyo, tam olarak neyi kastettikleri anlaşılmasa da, birden fazla kez hile kullananlardan ‘çok daha fazlasını’ da hedeflediklerini ekledi.

Toplam 500 bin hileci banlanmış:

call of duty warzone

Raven Software geliştiricilerinin yarattığı ilk ban dalgası Şubat ayında gerçekleşmişti ve bir günde 60 binden fazla hesap banlanmıştı. Mayıs ayında Raven ve Call of Duty serisinin yayıncısı Activision, geçtiğimiz yıl Warzone’da 350 binden fazla hesabı ırkçılık ve oyun bozanlık nedeniyle banladıklarını da açıklamıştı. Tüm banları toplayınca ortaya 500 bin gibi devasa bir rakam çıkıyor. Tabii bu rakam 2021 Mayıs ayına ait; mezarlığa gönderilen hesaplara muhtemelen her gün yüzlercesi ekleniyordur.

Son zamanlarda hile konusunda işler iyice ciddiye bindi; zira popüler Twitch yayıncıları oyunu oynadıkları esnada hacklendiler. Hileciler sadece PC platformunda da değil; çoklu platform desteği sayesinde her platformdaki oyunculara bulaşabiliyor. Bu durum düzelecek gibi de durmuyor zira hileciler daha güçlü ve tespit edilmesi daha zor yazılımlar geliştiriyorlar.

Twitch yayıncılarının bile hile kullandığı iddia ediliyor

call of duty warzone

Warzone hileleri o kadar ayağa düşmüş durumda ki bazı Twitch yayıncıları bile hile kullanmakla suçlanıyor. Hile yaptığı düşünülen Twitch yayıncılarını ifşa etmek için Youtuber’lardan ve oyunculardan oluşan bir topluluk bile kuruldu. Raven’ın hilecilerle mücadele etmesi güzel ama banlanan kullanıcılar buz dağının yalnızca görünen kısmı.

Kaynak : https://kotaku.com/50-000-more-call-of-duty-warzone-players-have-been-ban-1847310768
14
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
4
2
0