Kulaklık Üzerinden Tüm ‘Özelimiz’ Dinlenebiliyor!

0
0
0
0
0
Kulaklık Üzerinden Tüm ‘Özelimiz’ Dinlenebiliyor!
İsrail’in Ben Gurion Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, kulaklıkların casusluk yapmak için kullanılabildiğini ortaya çıkardı.

Dijital ortamda tehlikenin nereden geleceği artık kestirilemez oldu. İsrail’deki Ben Gurion Üniversitesi araştırmacıları, bilgisayarlara takılı haldeki kulaklıklar üzerinden kullanıcıların özel hayatlarının başka kimseler tarafından rahatlıkla dinlenebildiğini ortaya çıkardılar.

Yalnız araştırmacılar kulaklıkların hacklenmesinin PC hacklenmesi gibi olmadığını, çoğu PC’nin anakartıyla birlikte gelen ses teknolojisi RealTek codec’lerinin bileşenlerine yapılan bir malware saldırısıyla mümkün olduğunu söylediler. Saldırıya uğrayan bilgisayardaki kulaklık, uzaktaki bir bilgisayara kurulan kulaklıkla yer değiştirilecek şekilde yapılandırılarak potansiyel bir kulaklığın mikrofon görevi görmesini sağlıyor ve dinleme işlemi bu şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca ses, karşı tarafa hiç de fena gitmiyormuş. Zira Sennheiser kulaklıklarıyla yapılan testlerde, 20 metre mesafe uzaklıktaki sesler dahi rahatlıkla anlaşılabiliyormuş.

Speake(r) olarak adlandırılan grup aslında yazılımı kötü bir amaç için değil, bir teoriyi test etmek için geliştirmişti. Fakat daha sonra ciddi bir tehlike oluşturabilecek potansiyelinin olduğu fark edilmiş.

Grup, şimdiye kadar RealTek kurulu bilgisayarlardaki seslere ulaşabildi. Fakat bu, akıllı telefonların, tabletlerin ve ses çıkışına sahip diğer cihazların da benzer bir saldırı karşısında savunmasız kalabileceğini gösteriyor. Eğer ‘bu muhabbetler beni çok işkillendiriyor’ diyorsanız, yapmanız gereken şey kulaklıklarınızı PC’nizde takılı halde bırakmamak. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/23/hijacked-headphones-could-be-used-to-listen-in-on-your-life/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0