CD Projekt Red, PlayStation 4 Kullanıcılarını Uyardı: Halen Performans Sorunları Yaşanabilir

35
14
0
0
0
Bütün oyun dünyasını hüsrana uğratan, eksik bir şekilde piyasaya sürülen, hâlâ yeni nesil sürümleri piyasaya sürülmeyen Cyberpunk 2077, PlayStation 4 kullanıcılarını da üzmeye devam ediyor. Geliştirici CD Projekt Red, bugün attığı Tweet’le oyunu güncellemelerine rağmen yine de PS4 için uygun olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Sony, büyük bir güncelleme alan Cyberpunk 2077’yi PlayStation 4 için PlayStation Store’dan kaldırmıştı. Oyunun mağazada bulunmadığı süreçte CD Projekt Red, oyunun hatalarının giderildiği 2 büyük güncelleme yayınladı. Bugün itibariyle Cyberpunk 2077 PlayStation 4 için yeniden mağazada yayınlandı.

Oyun yeniden yayınlandı yayınlanmasına ancak CD Projekt Red, PlayStation 4 kullanıcılarını Cyberpunk 2077 konusunda üzmeye devam ediyor. Bu sabah paylaştığı bir Tweet’te CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin PlayStation 4 Pro ve PlayStation 5 üzerinde sorunsuzca oynanabildiğini belirtti. Buradan anlayabileceğiniz gibi PlayStation 4’ün oyunu çalıştırmaya gücü yok. Ardındansa şu açıklamayı paylaştı:

Üzdün bizi CD Projekt Red:

cd projekt red

"Biz tüm platformlarda kararlılığı iyileştirmeye devam ederken, kullanıcılar PS4 sürümünde bazı performans sorunları yaşamaya devam edebilir. Oyunun PS4 Pro ve PS5 sürümleri, PlayStation'da en iyi deneyimi sunacak."

Bu durum oldukça eşsiz bir durum çünkü daha önce hiçbir geliştirici oyununu PlayStation 4 için yayınladıktan sonra “Kusura bakmayın yav, cihaz oyunu çalıştıramıyormuş, ehe” demedi. Tabii ki böyle bir durumda CD Projekt Red’in oyunu PlayStation 4 için en başından yayınlamayıp insanları mağdur etmemesi gerekirdi.

Ancak oyun stüdyosunun sahiplerinin, geliştiricileri zorlamasıyla ortaya çıkan baskıyla fazlasıyla eksik bir şekilde piyasaya sürülen bir oyunda bu durum biraz da olsa beklenebilir bir durum desek yanlış olmaz. Hatta an itibariyle Cyberpunk 2077’nin PlayStation 5 ve Xbox Series X için bir çıkış tarihi bile yok.

CD Projekt Red, yeni nesil sürümlerin 2021 yılının ikinci yılında piyasaya sürüleceğini söylemişti ancak hâlâ bir bilgi yok. Oyunun o kadar büyük güncelleme almasına rağmen hâlâ düzeltilmesi gereken tonla şey olduğunu düşünürsek biraz daha bekleyeceğiz gibi görünüyor. Sonuç olarak PlayStation 4 kullanıcıları: Cyberpunk 2077’den uzak durun.

35
14
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
14
0
0
0