CEO'ların Sessizliği: Google CEO’su Trump’la Görüştüğünden Beri Suskun

41
20
4
3
2
Donald Trump geçtiğimiz günlerde Google CEO'su ile bir görüşme yaptı. Görüşmede ne yaşandı bilinmez ancak sonrasına gelin hep beraber bakalım.

Google CEO’su Sundar Pichai, perşembe günü Başkan Trump ile görüştü. Ancak teknoloji devi patronu, başkanla olan görüşmesinden sonra ne ağzını ne de Twitter’ını açtı.

Twitter’ı aktif olarak kullanan Trump yine boş durmadı ve Google’ın “Çin’e değil, tamamıyla ABD ordusuna bağlı bulunduğunu” belirterek, ikilinin “siyasi tarafsızlık” ve “Google’ın ABD için yapabilecekleri” gibi konulardan bahsettiğini tweetledi.

Hatta Trump, bundan kısa bir süre önce yaptığı “Tim Apple” gafından sonra yine başka bir hatanın altına adını altın harflerle yazdırarak CEO Pichai’yi Google Başkanı olarak tanıttı ve eleştiri oklarına maruz kaldı.

Ancak asıl soru Pichai’nin Trump’la olan görüşmesinden sonra neden sessiz kaldığıydı. Özellikle de görüşmeden haftalar öncesinde Başkan Trump, Google’a karşı büyük suçlamalarda bulunmuşken. Buna yönelik pek çok taraftan pek çok fikir var. Gelin hep beraber birkaçına bakalım

Bir tarafa göre Trump’ın bu görüşmedeki yegâne amacı “kazanmak” iken, Pichai’nin kazandığı şey “bilgi” idi.

Başka bir fikre göre ise Google, dünya çapında bir şirket olduğundan, bu görüşme yalnızca iş amaçlı idi ve açıklama yapılmaması da şirketin herhangi bir politik yakınlık kurmaktan kaçındığı sebebiyle idi.

Diğer bir yanda Pichai, yapılan yorumlara, öne sürülen iddialara ve konuşulan her şeye rağmen sessizliğini koruyacak gibi duruyor. Başkan Trump ile son dönemde görüşen yöneticilerin ağzını bıçak açmaması bir akım haline geldi adeta. Zira 2017 yılında iş dünyasının liderleriyle yaptığı yuvarlak masa toplantısından sonra da Trump’ın dışındaki herkes sessizliğini korumuştu. Apple CEO’su Tim Cook, Amazon CEO’su Jeff Bezos, Microsoft CEO’su Satya Nadella gibi isimler toplantı sonrası herhangi bir açıklamada bulunmayarak attıkları tweetlerde de toplantıya hiç değinmemişlerdi.

Donald Trump’ın teknoloji devlerine olan tutumu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce başarılı bir yol izliyor mu? 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/sundar-pichai-silence-after-trump-meeting-2019-3
41
20
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
20
4
3
2