Volvo, Otonom Araçlar İçin CERN ile İşbirliğine Gidiyor

13
2
2
1
0
Volvo ve Autoliv arasında ortak bir girişim olan Zenuity, bugün otonom araçlar için makine öğrenmesini hızlandırmak adına Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) ile birlikte çalışmayı planladıklarını belirtti.

CERN, 23 Avrupa Birliği üye ülkesinden bilim insanlarıyla çalışıyor ve atom altı parçacıkları ışık hızına yaklaştıran Hadron Parçacık Çarpıştırıcısı'nın yapımcısı olarak biliniyor. Zenuity, özerk araçların getirdiği büyük veri zorluklarını ele almak için CERN ile çalışacağını söyledi. Hızlı hesaplama yapabilen otomobiller, kararları daha çabuk verebilir ve bu şekilde kazalar önlenebilir.

Zenuity yazdığı bir blog yazısında, “Güvenli otonom otomobillerin geliştirilmesi için bu sorunun ele alınması çok önemlidir. Zenuity’nin araba kazalarını ve buna bağlı yaralanma ve ölümleri tamamen ortadan kaldıracak araçların geliştirilmesini hızlandırmak için uzun vadeli tutkusunun önemli bir parçasıdır” dedi.

CERN’in deneyimi, Zenuity için bir fırsat:

Parçacık çarpıştırıcısını ve nükleer araştırmasını güçlendirmek için gereken büyük bilgi işlem kaynakları göz önüne alındığında ise CERN, büyük miktarda veri ile çalışmakta deneyimli. Zenuity CEO'su Dr. Dennis Nobelius “Yüksek enerjili parçacık çarpışmalarını yürüten CERN gibi bir organizasyonun, çarpışmaların tamamen ortadan kaldırılmasına adanmış bir şirketle çalışabileceğini düşünüyorum” dedi.

Zenuity ve CERN, büyük verileri daha iyi ele almak, aynı zamanda derin öğrenme algoritmalarının bellek tüketimini ve çalışma zamanı ihtiyaçlarını azaltmak için FPGA'ları hedefinin bir parçası olarak kullanmak istiyor. TPU'lar ve GPU'ların yanı sıra FPGA'lar, Microsoft’un Project Brainwave gibi makine öğrenmesini hızlandırmak için kullanılan donanımın bir parçasıdır. FPGA'lar ayrıca yüksek performanslı bilgi işlem işlemlerinde ve veri merkezlerinde kullanılır.

Örneğin, Azure, tüm veri merkezlerinde şifreleme ve sıkıştırma için FPGA’ları kullanır ve yakında Intel Veri Merkezi’nin Intel Agilex yonga serisi veri merkezi işlemlerine de odaklanacaktır. Son olarak hatırlatalım; Seeden'da bulunan Zenuity'nin şu anda Çin, Almanya, İsveç ve ABD'de 600'den fazla çalışanı bulunuyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/08/29/cern-scientists-join-zenuity-machine-learning-for-autonomous-vehicles-initiative/
13
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
1
0