Chrome Beta, Pil ve Veri Tasarrufu Sağlayan Özelliklerle 76. Sürüme Güncellendi

14
4
0
0
0
Android için Google Chrome'un beta uygulaması, pil ve veri tasarrufu yaparak kullanıcıya bir hayli fayda sağlayabilecek yeni özelliklerle güncellendi.

Android için Google Chrome uygulaması sadece birkaç gün önce 75. sürümüne güncellenmişti. Bu güncelleme, güçlü ve benzersiz şifreler oluşturmaya yardımcı olan ve ayrıca kayıtlı şifrelerde arama yapmaya izin veren bir şifre yöneticisi içeriyordu. Ayrıca karanlık mod da güncellemeyle birlikte gelmişti.

Şimdi de Android’in Google Chrome uygulamasının beta sürümü için yeni bir güncelleme yayınlandı. Uygulama bu güncellemeyle birlikte 76. sürümüne ulaşmış oldu. Bu güncelleme ise hem pil hem de mobil veri kullanımında tasarruf sağlayacak yenilikler içeriyor.

İlk yenilik internet sayfalarının aşağısında kalan resimlerin görüntülenene kadar yüklenmemesi. Kullanıcı sayfayı aşağı doğru kaydırmazsa Chrome, sayfanın aşağısında kalan resimleri yüklemiyor. Belirli bir seviyede aşağı doğru kaydırmaya başladıkça resimler yükleniyor. Böylece veri kullanımı sınırlandırılmış oluyor. Şirkete göre kullanıcının asla görmediği verileri yüklemek, pil ömründen kayba ve sistem kaynaklarını gereksiz harcayarak uzun işlem süresine maruz kalınmasına neden oluyor.

Güncellemenin bir parçası olarak uygulamanın sağ üst köşesinde kullanıcının Google profil resmine yer verilmiş. Ayrıca karanlık mod etkin olduğu sürece Chrome, herhangi bir internet sayfasının karanlık yapısını gösteriyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-Chrome-beta-for-Android-receives-another-update_id116866
14
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
0
0
0