Çift Ekranlı YotaPhone'un Üreticisi İflas Etti

43
4
3
2
2
İlk defa 2012 yılının Aralık ayında karşımıza çıkan çift ekranlı YotaPhone'un üreticisi, iflas ettiğini duyurdu.

Samsung gibi dev şirketler tek akıllı telefona iki ekran koymadan önce Rus şirketi Yota, birincil ekranı LCD ekran olan, ikinci ekranı ise arka tarafta e-ink ekrana sahip YotaPhone akıllı telefonu ile 2012 yılında bu işe atılmıştı. Cihaz, çıktığı dönem bakımından diğer akıllı telefonlara nazaran çok üst düzey bir teknoloji barındıyordu. Yota, bu furyaya YotaPhone 2 ve YotaPhone 3 ile 2017 yılına kadar devam etmişti.

Ne yazık ki, çift ekranlı telefonlar tüketiciler tarafından beklenilen ilgiyi çekmedi. Her ne kadar diğer OEM’ler (orijinal ürün üreticileri) bu fikre yoğunlaşmaya başlasa da, Yota şirketi için yolun sonu geldi gibi görünüyor.

Yota’nın kayıtlı olduğu Cayman Adaları’nın Yüksek Mahkemesi, şirketin iflas ettiğini açıkladı. İflas davası, YotaPhone’un ilk iki neslinin ekranlarını sağlayan Hi-p Electronics şirketi tarafından açıldı. Bu iki şirket, Yota’nın asgari sipariş sayısına ulaşamaması ve dolayısıyla cihazın yeteri kadar satmaması nedenlerinden dolayı anlaşmazlık içindeydi.

Çift ekranlı telefonlar, katlanabilir telefonlarla bir geri dönüş yapabilir ancak Samsung Galaxy Fold bile çıktıktan hemen sonra birçok sorun çıkardı. Samsung’un bu sorunlarla karşı karşıya kalması ve Yota’nın telefonlarının yeteri kadar satış yapmaması, OEM’lerin bu fikre çok fazla ilgi göstermeyeceğine bir işaret olabilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/yota-yotaphone-dual-screen-maker-bankrupt/
43
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
43
4
3
2
2