Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Firar Etmeden Önce İki Kez İfade Verdiği Ortaya Çıktı

66
5
4
2
1
Çiftlik Bank’a yönelik olarak yürütülen soruşturma süreci sona ererken, 48 şüpheli için iddianame düzenlendi. İddianamenin detayları da ortaya çıktı.

“Tosun” lakaplı Mehmet Aydın, kurduğu Çiftlik Bank ile yüklü miktarda para topladıktan sonra yurt dışına kaçmıştı. Çiftlik Bank vakası ile ilgili olarak 48 işi hakkında iddianameler tamamlandı.

Çiftlik Bank’ın 18 örgüt yöneticisi için hapis cezası talep edilirken, firari Mehmet Aydın için istenen ceza ise 75 bin 260 yıl oldu. İddianamede Aydın’ın 2017 ve 2018’de emniyet ve savcılığa ifade verdiği açıklandı.

Çiftlik Bank’a yönelik olarak soruşturmayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü. Mehmet Aydın’a 75.260 yıl ceza istenirken, aralarında Aydın’ın eşi Sıla Aydın’ın da bulunduğu 30 şüpheliye 13 yıl hapis istendi.

Habertürk’ün haberine göre, bir çeşit ponzi şeması olan Çiftlik Bank sistemi ile dolandırıcılık yapan kişiler hakkında soruşturma tamamlandı. 2017’de başlayan soruşturmada Brezilya, Uruguay, KKTC ve ABD makamlarına yönelik iade talepnamesi düzenlendi. Bu iade talepnamelerinde şüpheliler Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ce Cengiz Samur’un iadeleri talep edildi.

500 sayfalık iddianamede ilginç detaylar da göze çarpıyor. Buna göre Mehmet Aydın, firar etmeden önce iki defa ifade verdi. 31 Temmuz 2017’deki ifadesinde sistemin kendisine ait olduğunu, 02 Eylül 2016’da kurulduğunu anlatan Aydın, yaklaşık 100 bin canlı hayvana sahip olduğunu ve 20 şarküteriye distribütörlük verdiğini ifade etti. Şirketlerin cirosunu da o ifadede 15 milyon TL olarak belirten Aydın, kârını ise 4 milyon TL olarak açıkladı. Aydın o dönemdeki ifadesinde faaliyetlerinin yasal olduğunu, kimsenin şikayette bulunmadığını ve kontrol edilebilir, denetime açık bir yapıları olduğunu belirtti.

İkinci ifadesini ise firardan önce Bursa’da veren Mehmet Aydın, orada da benzer bir ifade verdi. O dönem sistemin 500 bin üyesi olduğunu söyleyen Aydın, faaliyetlerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kontrolünde olduğunu söyledi. Bir üyenin kendisini şikayet ettiğini anlatan Aydın, suçlamaları da kabul etmemişti.

Kaynak : https://www.haberturk.com/mehmet-aydin-firarindan-22-gun-once-ifade-vermis-2414716
66
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
66
5
4
2
1