Çiftlik Bank’ın Kurucusu Mehmet Aydın Ukrayna’da Görüldü

255
24
12
9
8
Çiftlik Bank isimli şirketi ile 132 bin kişiyi dolandıran Mehmet Aydın’ın Uruguay’da olduğu düşünülüyordu. Ancak Mehmet Aydın’ın Ukrayna’da görüldüğü bildirildi. Çiftlik Bank mağdurları haberler üzerine Mehmet Aydın’ın peşine Ukrayna’da da düştü.

Mehmet Aydın, Çiftlik Bank isimli şirketi ile 132 bin kişiyi 1 milyar 100 milyon lira dolandırdı. Aydın, Çiftlik Bank vurgununun ardından Türkiye’den kaçmıştı. Çiftlik Bank’la ilgili operasyon yapıldı ve dava açıldı. Kaçan Mehmet Aydın ise bültenlerle her yerde aranıyor. 

Çiftlik Bank dolandırıcısı Mehmet Aydın’ın Uruguay’da olduğu sanılıyordu. Ancak son gelen haberler Aydın’ın yer değiştirdiğini gösteriyor. Takvim gazetesi, Mehmet Aydın’ın Ukraynalı sevgilisinin yaşadığı Kiev’de olduğunu belirtti.

Çiftlik Bank Mehmet Aydın Ukrayna

Mehmet Aydın’ın Ukrayna’da olduğunun duyulmasının ardından, Çiftlik Bank mağdurları Mehmet Aydın’ın peşine düştüler. Ancak Takvim gazetesi, Aydın’ın rüşvet vererek kaçtığını iddia etti. Çiftlik Bank mağdurları ise Mehmet Aydın’ı astıkları afişler ile Ukrayna’da da arayamaya başladılar. 

Çiftlik Bank hakkında 26 Mart 2018’de hazırlanan iddianameye göre 48 kişi Çiftlik Bank davasından yargılanıyor. İddianameye göre mağdurlardan 1 milyar 139 milyon lira para toplandı ve 687 milyon 838 bin lira ödendi. Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile ilgili olarak Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Cengiz Samur aranıyor.

Kaynak : https://www.ahaber.com.tr/gundem/2019/11/19/ciftlik-bank-firarisi-mehmet-aydin-kievde
255
24
12
9
8
Emoji İle Tepki Ver
255
24
12
9
8