Çin’de Bir Çocuk, 66 Milyon Yıllık Dinozor Yumurtası Buldu

39
20
9
2
0
Çin’de bir çocuk, göl kenarında oynarken kazara 66 milyon yıllık bir dinozor yuvasını keşfetti. Bölge, çok sayıda dinozor fosilinin bulunmasıyla biliniyordu.

Çin’in Heyuan kentinde bir çocuk, oyun oynamak için Dong nehrinin oluşturduğu göle gitti. Annesinin gözetiminde oyun oynayan Zhang Yangzhe, bir anda ‘garip bir taş’ buldu. Çocuğun ilk amacı annesine göre ‘ceviz kıracağı gibi bir şey bulmak’ oldu. 

Çocuk, toprağı kazarken garip bir taş gördüğünü belirttikten sonra bu cismi dikkatli şekilde çıkardı. Yapılan incelemeler sonucunda bilime her zaman ilgili olan çocuk, üstündeki halka desenlerinden bunun farklı bir şey olduğunu, muhtemelen de dinozor yumurtası olduğunu düşündü. Bu yumurtaların neye benzediğini okulda öğrendiğini belirten çocuk annesini çağırdı. Daha sonra da yerel müzeyle iletişime geçtiler. Yetkililer gelip yumurtayı alana kadar anne ve oğlu yumurtanın başında beklediler. 

dinozor-yuvası

Bölgeye gelen uzmanlar, garip taşın dinozor yumurtası olduğunu ve bölgenin de dinozor yuvası olduğunu onayladılar. Hemen çalışmaları başlatan uzmanlar, çocuğun bulduğuna benzer 10 adet yumurta daha buldular. Uzmanlar, yumurtaları daha detaylı incelemek için Heyuan Dinozor Müzesi’ne götürdü. Bu yumurtaların 66 milyon yıllık olduğu düşünülüyor. 

Heyuan bölgesi, dinozor fosillerinin sık sık ortaya çıktığı bir bölge olarak biliniyor. Bir dönem bölgedeki dinozor nüfusunun 3 milyonu bulduğuna inanılıyor. Aşağıdaki videoda çocuğun yaptığı keşfi görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/dinosaur-eggs-0012362
39
20
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
20
9
2
0