Mobil Uygulama ve Oyunları İçin MicroSD Kart Geliştirildi!

0
0
0
0
0
MicroSD kart dünyasına getirilen yeni A1 sınıfı ile artık MicroSD karta uygulama taşıma sorunu ortadan kalkıyor!

Android’in 6.0 Marshmallow sürümü ile beraber uygulama ve oyunları direkt olarak MicroSD karta taşıyabilme özelliği gelmiş, ancak SD kartlar arasındaki hız ve işlem kapasitesi farkı sebebiyle Samsung başta olmak üzere birçok telefon üreticisi bu Android 6.0 yeniliğini kullanmayı reddetmişti.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ile MicroSD kart desteğini geri getiren Samsung, Android 6.0’ın uygulamaları direkt olarak MicroSD karta yükleme özelliğini devre dışı bırakarak “Samsung Galaxy S7 serisinin hızını yavaşlatıyor, kullanıcılarımız MicroSD kart sebebiyle telefonlarının yavaşladıklarını düşünüyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Haklılar da. Çünkü SD kartlarda bulunan sınıfsal farklılıklar sebebiyle okuma ve yazma hızı düşük olan bir SD kart, Android 6.0 ile dahili depolamayla SD kartı birleştiren özellik yüzünden SD karttaki telefona göre oldukça düşük kalan yazma ve okuma hızı sebebiyle telefonu yavaşlatıyordu.

Ancak yeni duyurulan MicroSD kartlar için geliştirilmiş A1 sınıfı (Class A1) ile bu dert ortadan kalkıyor. Saniyede en az 10MB okuma ve yazma, ayrıca IOPS değeri olarak okumada 1500, yazmada 500’e çıkartılan teknoloji ile artık bu sınıfı destekleyecek yeni telefonlarda A1 sınıfı MicroSD kart kullanımı halinde gerçek manada telefon hafızanızı uygulamaların da yüklenebileceği bir şekilde kullanabileceksiniz.

2017 ile beraber birçok üretici tarafından piyasaya sürülecek olan A1 sınıfı MicroSD kartları kullanmak için dikkat etmeniz gereken tek detay 2017 yılında piyasaya çıkacak telefonlarda A1 sınıfı MicroSD kart desteğine dair yukarıdaki ibarelerden biri olması. Eğer telefonunuzun kutusunda ya da teknik özelliklerinde A1 sınıfı desteği sunduğu detayı varsa yeni piyasaya çıkacak olan A1 sınıfı kartlardan satın alarak depolama derdi olmadan dilediğiniz şekilde depolama alanınızı büyütebileceksiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0