Clubhouse'un Özel Mesajlaşma Özelliği 'Backchannel' Kazara Ortaya Çıktı

5
3
1
1
0
Son dönemin popüler sosyal medya uygulaması olan Clubhouse, yeni özel mesajlaşma özelliği olan Backchannel'in üzerinde çalışıyor. Şirket bu özelliği kazara bazı kullanıcılarına açtı.

Sadece sesli iletişim imkanıyla ortaya çıkan ve bir anda dikkatleri üzerine çeken Clubhouse, Spotify'dan Facebook'a pek çok rakibinin de özelliklerini kopyalamaya çalıştığı bir platform olmuştu. Clubhouse da bu dönemde kendini geliştirmeye devam etti.

Uygulama yakın zamanda sadece sesli iletişimden uzaklaşarak özel mesajlaşma için de kullanılabilecek. Bunu biliyor olmamızın sebebi ise firmanın, henüz test aşamasındaki Backchannel adlı mesajlaşma özelliğini kazara bazı kullanıcılara açması.

Konuş konuş nereye kadar?

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Cuma gününden bu yana Twitter'da yer alan paylaşımlara baktığımızda, Backchannel'in alıştığımız türde bir yazıyla iletişim kurma aracı olacağını görüyoruz. Öte yandan bu özellik hakkında uygulamanın son versiyon notlarında herhangi bir bilgi yok. Zaten Backchannel'e ait olduğu belirtilen görüntülerde de özelliğin tamamlanmamış olduğu göze çarpıyor.

Hemen kaldırıldı

clubhouse

Özelliğin ne kadar zamandır geliştirildiği bilinmiyor. Clubhouse da hafta sonu özelliği bazı kullanıcılara kısa süreli olarak açtıktan sonra hemen geri çekti. Yine de bazı ekran görüntüleri internetin hafızasında kendine yer etmeyi başardı. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan bir Clubhouse sözcüsü, "Ürün geliştirme sürecimizin bir parçası olarak, Clubhouse düzenli olarak uygulamayı ve potansiyel özelliklerini test ediyor. Bu özellikler bazen uygulamanın parçası oluyor, bazen olmuyor. Potansiyel özellikler hakkında yorum yapmıyoruz." dedi. Clubhouse kurucuları bazen ürün yol haritasını haftalık Sunday Town Halls adlı programlarında da konuşuyor.

Uygulamanın kaç kişi tarafından görüldüğü ya da ne kadar süreyle kullanılabildiği şimdilik bilinmiyor. Özelliğin sadece beta testlere kayıtlı olanlara geçici olarak gözükmüş olması da bir başka ihtimal. Peki bu özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Clubhouse'a bu tür bir mesajlaşma özelliği gelmeli mi, yoksa uygulama sadece sesli iletişim mi sunmalı?

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/21/22543877/clubhouse-backchannel-text-chat-private-leaked-feature
5
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
1
1
0