Spotify, Clubhouse Benzeri 'Greenroom' Hizmetini iOS ve Android İçin Kullanıma Sundu

19
4
3
1
0
Spotify, Clubhouse benzeri özelliği "Greenroom"u iOS ve Android kullanıcılarının beğenisini sundu. Clubhouse'un tam anlamıyla kopyası olan özellik, Spotify kullanıcılarının sesli sohbet edebilmelerini sağlıyor. Ayrı bir uygulama halinde kullanıma sunulan Spotify Greenroom, şu an Türkiye'de kullanılamıyor.

Yayınlandığı ilk dönemlerde dünya genelinde büyük bir ses getiren ve insanların üye olabilmek için adeta sıraya girdikleri sesli sohbet uygulaması Clubhouse, diğer sosyal medya platformlarını da etkiledi. Uygulamanın dünya çapında ilgi görmesinden sonra Facebook'tan Twitter'a kadar neredeyse tüm sosyal ağlar, Clubhouse benzeri özellikler geliştirmek için kolları sıvadılar. Şimdi bir uygulama daha, Clubhouse benzeri özelliğini kullanıcıların hizmetine sundu.

Clubhouse benzeri bir özellik tasarlayarak kullanıcılarının hizmetine sunan son platform, dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify oldu. Ancak Spotify, "Greenroom" olarak isimlendirdiği bu özelliği şimdilik ayrı bir uygulama olarak kullanıcıların beğenisine sunmuş durumda. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan anonim bir isim tarafından yapılan açıklamalarda, Greenroom'un bir süre sonra Spotify'a entegre edileceği ifade ediliyor. Ancak şirket, bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Spotify Greenroom işte böyle görünüyor

Spotify Greenroom

Spotify'ın Greenroom olarak isimlendirdiği Clubhouse benzeri özelliği, kullanıcıların diledikleri sohbet kanalına dahil olup, görüş bildirmesini ya da sadece dinleyici olarak kalmasını sağlıyor. Yine Clubhouse ve buna benzer uygulamalarda olduğu gibi Spotify Greenroom'da da söz isteyebileceğiniz bir buton bulunuyor. Özellikle ilgili olarak bahsedebileceğimiz benzersiz bir yan ise ne yazık ki yok.

Spotify Greenroom, çevrimiçi müzik ve podcast platformumun sosyal medya platformuna evrilme isteğinin açık bir göstergesi. Ancak şirketin önce Clubhouse benzeri bir özellikle yola çıkması tartışmaya açık bir konu. Zira akıllı telefonlarda arkadaşlarımızın ne dinlediğini görmek bile mümkün değilken Clubhouse benzeri bir özellik, şu an için o kadar da önemli değildi gibi görünüyor.

Eğer Türkiye'den Spotify Greenroom'un neler sunduğunu deneyimlemek isterseniz, bir süre daha beklemeniz gerekecek gibi görünüyor. Çünkü uygulamanın hem iOS hem de Android sürümü, şu an için uygulama mağazalarında yer almıyor. Ama yine de buradaki bağlantıya ulaşarak, Spotify Greenroom'un ülkemizde yayınlanıp yayınlanmadığını kendiniz de kontrol edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/16/22535214/spotify-greenroom-locker-room-live-audio-app
19
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
1
0