Coca Cola, Park Ziyaretçilerine Otonom Robotla İkram Sundu

13
12
4
2
0
Otonom araçlara ilgi gösteren son şirket, dünyaca ünlü içecek üreticisi Coca Cola oldu. Firmanın Alton Towers’ta ziyaretçilerini ağırlamakta kullandığı otonom robot, GPS teknolojisi, görüntü, ses ve hareket sensörleriyle donatıldı.

Alton Towers ismi, bir inşaat firmasının yeni kule iş merkezlerini andırsa da aslında İngiltere’de, Birmingham’da bulunan bir eğlence parkının adı. Bu eğlence merkezinde Coca Cola ikram etme görevini ise otonom robotlar üstleniyor.

Coca Cola Avrupa Partnerleri (CCEP), dünyanın en büyük Coca Cola dolumu yapan şirketi ünvanını elinde bulunduruyor. CCEP, Alton Towers’ta kullanılan robotlar için TeleRetail adlı otonom araç firmasıyla birlikte çalışıyor.

coca-cola-otonom-robot

Denemelerde robotlar, Alton Towers tedarik merkezinden aldıkları içecekleri eğlence parkında bulunan kişilere ulaştırıyor. Yapay zeka kullanarak manevra yapan araç, çevresini algılamak için GPS, görüş, ses ve hareket algılama teknolojilerinden yararlanıyor. 

Yaz döneminde her gün binlerce ziyaretçi ağırlayan tesiste kullanılan robotlar, 50 kilometre mesafe kat edebiliyor ve saatte 5 kilometreye yakın hıza ulaşabiliyor. Lazer teknolojisi kullanan araç böylece olası engellere çarpmadan önce durma ya da manevra yapma şansına sahip. 

coca-cola-otonom-robot

CCEP Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Leendert Den Hollander, üst düzey teknoloji girişimlerine uzmanlıklarını test etme ve geliştirme şansı vererek yardımcı olduklarını belirtti. TeleRetail robotlarının talep üzerine lojistik çözüm konusunda önemli bir örnek temsil ettiğini söyleyen Hollander, bu teknolojinin bir noktada büyük araçlara da uygulanabileceğini umduklarını söylüyor. 

Denemelerin başarılı olması durumunda CCEP ve Alton Towers, bu araçları kullanmaya devam etmeyi planlıyor.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/coca-cola-uses-self-driving-19019675
13
12
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
12
4
2
0