Corning Glass, Kamera Kurulumlarını Koruyacak Yeni Nesil Teknolojilerini Duyurdu

5
5
1
1
0
Corning Glass, akıllı telefonların kamera kurulumlarını koruyacak en yeni teknolojileri Gorilla Glass with DX ve Gorilla Glass with DX+'ı duyurdu. Bu koruma katmanları, camların çizilmesini ve kırılmasını engellerken, ışık geçirgenliğini de yüzde 98 seviyelerine çıkarıyor.

Akıllı telefonlar için oluşturduğu koruma katmanlarıyla bilinen Corning Glass, düzenlediği bir etkinlikte akıllı telefonların kamera kurulumlarını korumak için tasarladığı en yeni teknolojilerini duyurdu. "Gorilla Glass with DX" ve "Gorilla Glass with DX+" olarak isimlendirilen teknolojiler, kamera kurulumlarını kaplayan camları çok daha dayanıklı hale getirirken, lenslerin alabileceği ışık miktarını da artırıyor.

Aslına bakacak olursak Corning Glass, kamera korumasını 2018 yılından beri yine DX olarak isimlendirdiği teknolojiyle sağlıyor. Ancak bu teknoloji, bugüne dek pek de tercih edilmiyordu. Bunun nedeni ise kamera lenslerinin korunurken, ışık alınımının ciddi anlamda düşmesiydi. Şirket bir türlü hem kamerayı dayanıklı hale getirmeyi hem de yüksek miktarda ışık alımını sağlamayı başaramamıştı. İşte Gorilla Glass with DX ve Gorilla Glass with DX+ teknolojileri, bu durumu ortadan kaldırmayı başardı.

Ortamdaki ışığın yüzde 98'ini geçirebiliyor

Corning Glass

Corning Glass tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin lens koruma teknolojisi, ortamdaki ışığın yüzde 98'ini doğrudan geçiriyor. Ayrıca Gorilla Glass with DX ve Gorilla Glass with DX+ teknolojileri sayesinde yansıma ve parlama oranları da ciddi anlamda düşürülüyor. Bu da telefon kameralarının performanslarının artırılmasına yardımcı oluyor. 

Corning Glass, yeni teknolojisini kullanacak ilk akıllı telefonun hangisi olacağını açıklamadı. Ancak ufukta olan önemli bir etkinlik var. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 11 Ağustos'ta düzenleyeceği Galaxy Unpacked etkinliğinde katlanabilir ekrana sahip iki telefon birden duyuracak. Beklentiler, Samsung'un Gorilla Glass with DX ve Gorilla Glass with DX+ teknolojileriyle geleceği yönünde.

Corning Glass'ın yeni teknolojilerini duyurduğu tanıtım videosu

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/22/22589156/corning-gorilla-glass-dx-dxplus-smartphone-cameras
5
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
5
1
1
0